• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijā 6 cilvēki apsūdzēti par cietumnieku izvarošanu un spīdzināšanu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:48, 14.01.2022


Krievijā sešiem cilvēkiem, tostarp divām amatpersonām izvirzītas apsūdzības par izvarošanu un spīdzināšanu cietumos, ceturtdien paziņojuši izmeklētāji.



Nevalstiskā organizācija "Gulagu.net" pagājušā gada rudenī publicēja videoierakstus, kuros bija redzama ieslodzīto spīdzināšana Saratovas cietumā un kurus slepeni bija iznesis bijušais ieslodzītais Baltkrievijas pilsonis Sergejs Saveļjevs, kas tagad pieprasījis patvērumu Francijā.

Izciešot par narkotiku kontrabandu piespriesto 7,5 gadu cietumsodu, Saveļjevs strādājis par cietuma iekšējā datortīkla administratoru, un tas deva viņam iespēju piekļūt ne tikai paša cietuma serveriem, bet arī citiem Krievijas ieslodzījumu vietu sistēmas serveriem.

Tajos cita starpā glabājās videoieraksti, kuros redzamas spīdzināšanas, ko rīko tā dēvētais ieslodzīto aktīvs cietumu administrācijas amatpersonu uzdevumā.

Saveļjevs pēc iznākšanas no cietuma pameta Krieviju.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins ceturtdien publiskotā intervijā atklāja, ka par cietumos pastrādātajiem noziegumiem apsūdzības izvirzītas sešiem cilvēkiem.

"Četriem notiesātajiem izvirzītas apsūdzības par seksuāla rakstura vardarbību," ziņu aģentūrai "RIA Novosti" atklāja Bastrikns, piebilstot, ka divas amatpersonas apsūdzētas par varas ļaunprātīgu izmantošanu.

"Viņu mērķis bija iebiedēšana un izspiešana," paziņoja Bastrikns, piebilstot, ka varasiestādes izmeklē incidentus, kuros iesaistīti 13 upuri.

"Gulagu.net" pārstāvis ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka ieslodzītie Saratovas cietumā gadiem ilgi spīdzināti, bet varasiestādes pievērušas uz to acis.

Viņš sacīja, ka vardarbības mērķis ir izspiest naudu vai panākt ieslodzīto sadarbošanos ar uzraugiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Odesai nogalināti vismaz pieci cilvēki

Krievijas armija pirmdienas vakarā ar raķetēm apšaudīja Ukrainas dienvidu pilsētu Odesu, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 30, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests un vietējās amatpersonas.

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Lasiet arī

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kriminālziņas Policija sākusi pārbaudi par Ukrainas neatkarības ielas plāksnes sabojāšanu

Policijā aprīļa beigās reģistrēts Latvijas Ārlietu ministrijas iesniegums par iespējamu mantas bojāšanu Krievijas vēstniecībai, tāpēc sākta resoriskā pārbaude.

Kriminālziņas 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību piespriež desmit gadus cietumā

Kurzemes rajona tiesa kādam 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību pret piecām meitenēm Talsu novadā piespriedusi desmit gadus cietumā.

Ekonomika Izmaiņas kadastrālajā vērtējumā var palīdzēt mājsaimniecībai ap 500 EUR (VIDEO)

Privātmājas reģistrācija tāpat kā iepriekš tiks pieteikta būvniecības informācijas sistēmā.