• Akvelīna,
  • Ernestīne,
  • Ingmārs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kolumbijā nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, visi gājuši bojā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:05, 30.04.2024


Kolumbijas ziemeļos ir nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, kas visi gājuši bojā, pirmdien paziņoja Kolumbijas armija.


Foto: twitter

Helikopters "Mi-17" nogāzās pie Arenalas del Suras pilsētas Bolivaras departamentā.

"Es izsaku nožēlu par deviņu karavīru nāvi armijas helikopterā, kuram vajadzēja nogādāt karavīrus cīņai pret "Līča klanu" ("Clan del Golfo") Bolivaras [departamenta] dienvidos," sociālo mediju platformā "X" ierakstīja Kolumbijas prezidents Gustavo Petro.

"Līča klans" ir spēcīgākā noziedzīgā organizācija Kolumbijā. Šis noziedznieku sindikāts vervē savus locekļus galvenokārt no bijušo labējo paramilitāro spēku rindām un tajā esot ap 6000 bruņotu vīru.

Šī organizācija papildus narkotiku kontrabandai ir iesaistīta arī nelegālā kalnrūpniecībā un aizsardzības reketā, un ir atbildīga par daudzām slepkavībām.

Bijušajam šīs organizācijas vadītājam Dairo Antonio Usugam, kas pazīstams kā Otoniels, pērn tika piespriests 45 gadu cietumsods ASV.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākijas vicepremjers: Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud

Atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico dzīvībai briesmas vairs nedraud, svētdien paziņojis vicepremjers Roberts Kaliņāks.

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Lasiet arī

Pasaule Kolumbija nokaus daļu no Eskobara nīlzirgiem

Kolumbija nokaus daļu no 166 nīlzirgiem, kas ir cēlušies no neliela nīlzirgu bara, kuru narkobarons Pablo Eskobars astoņdesmitajos gados bija importējis savam zooloģiskajam dārzam, ceturtdien paziņoja vides ministre.

Pasaule Kolumbijas valdība izsludina pamieru ar grupējumu FARC-EMC

Kolumbijas valdība un viens no pēdējiem komunistu teroristiskajiem grupējumiem izsludinājuši pamieru uz desmit mēnešiem un plāno oktobrī sākt miera sarunas, otrdien paziņoja abas puses.

Pasaule Kolumbijas galvaspilsētu satricinājusi spēcīga zemestrīce

Kolumbijas galvaspilsētu un citas lielākās pilsētas ceturtdien satricinājusi spēcīga zemestrīce, kurai neilgi pēc tam sekoja spēcīgs pēcgrūdiens, izraisot iedzīvotājos paniku un nodarot postījumus Kolumbijas Kongresa palātai.

Pasaule Kolumbijā Amazones džungļos pēc lidmašīnas katastrofas atrasti dzīvi četri bērni

Kolumbijā Amazones džungļos ir atrasti četri indiāņu bērni, kas izdzīvojuši 1.maijā notikušā lidmašīnas katastrofā, trešdien paziņoja Kolumbijas prezidents Gustavo Petro, nosaucot šo atradumu par "prieku valstij".