• Staņislava,
  • Staņislavs,
  • Stefānija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dānijā cilvēkiem, kas sapotēti ar dažādām vakcīnām, tiks piedāvāta trešā deva

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 17:16, 26.07.2021


Dānijā cilvēkiem, kas vakcinējušies ar divām dažādām Covid-19 vakcīnām, tiks piedāvāta trešā deva, paziņojusi Dānijas Veselības ministrija.


Foto: LETA

Ministrija radiostacijā DR pavēstīja, ka šādiem cilvēkiem tiks piedāvāta trešā deva pēc nacionālās vakcinācijas kampaņas beigām.

DR skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, jo vairākas valstis ārpus Eiropas Savienības (ES) un Šengenas zonas neatzīst par pabeigtu vakcinēšanās procesu, ja tajā izmantoti atšķirīgi preparāti. Tas var izraisīt problēmas ceļojumu laikā aptuveni 150 000 Dānijas pilsoņu, kas vakcinējušies ar divām dažādām Covid-19 vakcīnām.

Dānijas mediji nesen ziņoja, ka kāda Dānijā dzīvojoša taizemiete nevar apciemot savus vecākus Taizemē, jo nevar iebraukt šajā valstī bez karantīnas perioda ievērošanas, jo ir vakcinējusies ar dažādām Covid-19 vakcīnām.

Dānijā 151 335 cilvēki, galvenokārt veselības un aprūpes nozares darbinieki, kā pirmo saņēma "AstraZeneca" vakcīnas devu, bet pēc tam Dānija pārtrauca izmantot šo vakcīnu, pastāvot bažām par trombu veidošanos kā iespējamo blakni. Tādēļ šie cilvēki kā otro devu saņēma "BioNTech"/Pfizer" vai "Moderna" vakcīnu. Viņiem arī kā trešo devu paredzēts piedāvāt šīs vakcīnas.

Kā tas tiks organizēts praktiski, vēl nav skaidrs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ASV aptur bumbu piegādi Izraēlai

Savienotās Valstis pagājušajā nedēļā apturējušas bumbu sūtījumus Izraēlai, kas nespēja kliedēt Vašingtonas bažas par iebrukumu Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā, otrdien paziņoja augsta ranga ASV amatpersona.

Pasaule Londonas džentlmeņu klubs balsos par sieviešu uzņemšanu

Viens no Londonas senākajiem džentlmeņu klubiem otrdien balsos par sieviešu uzņemšanu klubā, lai gan tā biedru starpā ir asas viedokļu atšķirības.

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā pastiprinātā režīmā tiks uzraudzīts Uzvaras parks

Rīgā padomju režīma un agresorvalsts slavināšana netiks pieļauta, uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda ozola ("Kods Rīgai").

Sabiedrība Lems par izmaiņām, lai skolēni varētu atteikties no krievu valodas apguves

9.maija Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir iekļauti 22 jautājumi.

Sabiedrība Latvijā piemin Otrā pasaules kara beigas Eiropā

Valsts augstākajām amatpersonām noliekot ziedus Rīgas Brāļu kapos, šodien Latvijā tiek atzīmēta nacisma sagrāve un pieminētas Otrā pasaules kara beigas Eiropā.

Sabiedrība Lasmaņa rīcībā tiesībsargs saskatījis nevēlamu seksuāla rakstura komunikāciju

Tiesībsargs konstatējis neētisku, aizvainojošu, cieņu pazemojošu un uz vardarbību vērstu komunikāciju, tostarp nevēlamu seksuāla rakstura verbālu komunikāciju, un bosingu no bijušā Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) puses, pavēstīja Tiesībsarga biroja pārstāvis Edgars Lākutis.