• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā pastiprinātā režīmā tiks uzraudzīts Uzvaras parks

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:44, 08.05.2024


Rīgā padomju režīma un agresorvalsts slavināšana netiks pieļauta, uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda ozola ("Kods Rīgai").


Foto: LETA

Viņa skaidroja, ka gan Valsts policija, gan Pašvaldības policija strādās pastiprinātā režīmā, uzraugot notiekošo vietās, kas iepriekš bijušas saistītas ar 9.maija simboliem. Tostarp tiks uzraudzīts Uzvaras parks, kas pēc padomju simbola nojaukšanas ir labiekārtots un atvērts apmeklētājiem.

Viņa pauda cerību, ka diena paies bez lieliem sasprindzinājumiem un provokācijām.

Ja tiks fiksēti gadījumi, kad kāds mēģinās slavināt totalitāro režīmu, padomju laikus, lietot simbolus apģērbā, zīmēt tos uz ēkām, tiesībsargājošās iestādes tūlīt reaģēs. Iedzīvotājiem ir jāapzinās, ka par šiem pārkāpumiem paredzēta atbildība, tostarp kriminālatbildība, uzsvēra politiķe.

Viņa piebilda, ka ir meklētas arī tehnoloģiskās iespēja, kā fiksēt pārkāpumus un saukt pie atbildības pārkāpējus.

Atskatoties uz iepriekšējiem gadiem, esot redzams, ka gan Valsts, gan Pašvaldības policija ir apliecinājusi, ka galvaspilsētā jebkādi pārkāpumi saistībā ar agresorvalsts slavināšanu tiks stingri uzraudzīti un fiksēti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Kriminālziņas Kozlovskis: Arī šogad 9.maijam gatavosimies ļoti nopietni

Latvijas tiesībsargājošās un drošības iestādes arī šogad 9.maijam gatavosies ļoti nopietni, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Kriminālziņas Pašlaik nav signālu par to, ka 9.maijā varētu tikt gatavotas kādas provokācijas

Pašlaik nav signālu par to, ka 9.maijā varētu tikt gatavotas kādas provokācijas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Pasaule Britu izlūki: 9.maija parāde Maskavā demonstrēja krievu armijas problēmas

Tradicionālā 9.maija militārā parāde Maskavā demonstrēja Krievijas bruņoto spēku pamatproblēmas, ar ko tie saskaras 15 mēnešus pēc pilna mēroga kara uzsākšanas Ukrainā, norāda britu militārā izlūkdienesta speciālisti.

Sabiedrība Pāris gadu laikā svinības 9.maijā varētu būt pilnībā izskaustas, cer ministrs

Pāris gadu laikā jebkādas svinības 9.maijā Latvijā varētu būt pilnībā izskaustas, šādu cerību intervijā TV3 pauda iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).