• Staņislava,
  • Staņislavs,
  • Stefānija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijā veikta kratīšana izmeklēšanas žurnālista dzīvoklī

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:35, 10.04.2021


Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) aģenti piektdien veica kratīšanu izmeklēšanas žurnālista Romāna Aņina dzīvoklī Maskavā, paziņoja viņa rediģētā interneta izdevuma "Važnije istoriji" darbinieki.



"Važnije istoriji", kura galvenais redaktors ir Aņins, nesen bija publicējis rakstus par Krievijas drošības dienestiem.

Aņina advokāte paziņoja, ka kratīšana veikta kriminālizmeklēšanā par "privātās dzīves neaizskaramības pārkāpšanu, ļaunprātīgi izmantojot savu profesionālo darbību". Par šādu likumpārkāpumu var tikt piespriests cietumsods līdz četriem gadiem.

34 gadus vecais Aņins ir liecinieka statusā krimināllietā, kuras ietvaros tika veikta kratīšana, sestdien pavēstīja viņa advokāte Anna Stavicka. Viņa arī pastāstīja, ka Aņinu kā liecinieku bija paredzēts nopratināt Krievijas Izmeklēšanas komitejas Galvenajā izmeklēšanas pārvaldē.

"Važnije istoriji" redakcija paziņoja, ka Aņins bija atteicies sniegt liecības, bet viņš atkārtoti izsaukts uz nopratināšanu, kas paredzēta pirmdien.

Krimināllieta, kurā Aņins ir liecinieka statusā, tika ierosināta 2016.gada septembrī un atjaunota šī gada 24.martā.

Pirms izdevuma "Važnije istoriji" izveidošanas un vadīšanas Aņins ilgus gadus bija izmeklēšanas žurnālists Krievijas opozīcijas laikrakstā "Novaja gazeta".

Laikraksta redakcija pavēstīja, ka lieta 2016.gadā tika ierosināta pēc Aņina publicēta raksta, kurā bija izteikts pieņēmums, ka Krievijas enerģētikas milža “Rosņeft” vadītāja Igora Sečina sievai pieder jahta 100 miljonu ASV dolāru vērtībā. Pēc Sečina sūdzības par šo publikāciju laikraksts tika atzīts par vainīgu apmelošanā.

"Tas, kas tagad notiek ar Romānu Aņinu, ir stāsts par atriebību," paziņoja "Novaja gazeta" redakcija.

"Važnije istoriji" tika izveidots pērn. Lielākā daļa tā redakcijas darbinieku ir Latvijā, bet korespondenti - Krievijā. Izdevums nesen publicēja rakstus par FDD iespējamu saistību ar organizēto noziedzību, kā arī rakstus par spīdzināšanu Krievijas cietumos un opozicionāra Alekseja Navaļnija novērošanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Pasaule Rīgikogu pasludina Maskavas patriarhātu par agresiju atbalstošu institūciju

Igaunijas parlaments pirmdien pieņēma paziņojumu, kurā nosoda Krievu pareizticīgo baznīcas Maskavas patriarhātu par Krievijas agresijas pret Ukrainu attaisnošanu un atbalstīšanu, kā arī pasludina Maskavas patriarhātu par institūciju, kas atbalsta Krievijas militāro agresiju.

Pasaule Austrālija apsūdz Ķīnu par iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem

Austrālija caur dažādiem kanāliem izteikusi protestu Pekinai par Ķīnas iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem izšaujot signālraķetes, tādējādi apdraudot Austrālijas jūras spēku helikopteru, otrdien paziņoja salas valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.

Lasiet arī

Ekonomika No Bolderājas uz Siguldu var doties ar vilcienu, kas darbināms ar akumulatoru

Bateriju minimālam nobraukumam bez uzlādes jābūt aptuveni 100 km.

Sabiedrība Uz iespējamām provokācijām 9.maijā sola «nepārprotamu un izlēmīgu» reakciju

Valsts policija un Valsts drošības dienests (VDD) 9.maijā pastiprināti uzraudzīs drošību visā Latvijā un sola "nepārprotamu un izlēmīgu" reakciju uz provokācijām, kad tiks fiksēta Krievijas agresijas un kara noziegumu slavināšana.

Kriminālziņas Ruks: Ir pamats uzskatīt, ka Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem

Ir pamats uzskatīt, ka par sievietes nogalināšanu bērna un mātes acu priekšā meklētais Leons Rusiņš vairs nav starp dzīvajiem, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Ekonomika Aviokompānija «airBaltic» emitējusi obligācijas 340 miljonu eiro vērtībā

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" emitējusi obligācijas 340 miljonu eiro vērtībā, otrdienas vakarā tviterī paziņojis satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).