• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


EP deputāti balsos par 3 rezolūcijām dzimumu līdztiesības veicināšanai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:16, 17.01.2021


Eiropas Parlamenta (EP) deputāti 21.janvārī balsos par trim rezolūcijām, kurās rosina virkni pasākumu, lai veicinātu dzimumu līdztiesību un aizsargātu sieviešu tiesības, aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.



Viņš pavēstīja, ka EP deputāti vispirms pievērsīsies Covid-19 pandēmijas ietekmei uz sievietēm un piedāvās veidus, kā aizsargāt viņu tiesības krīzes laikā un pēc tās. Ņemot vērā, ka izolācijas pasākumu laikā ievērojami palielinājās vardarbība ģimenēs, EP prasīs izveidot ārkārtas brīdināšanas sistēmas un jaunus pakalpojumus, kas ļautu sievietēm tieši sazināties ar policiju pa tālruni, e-pastu vai ar īsziņas starpniecību.

Pēc Krastiņa paustā, tā kā jaunā koronavīrusa krīzes ekonomiskās sekas vissmagāk skar tieši sievietes, gaidāms, ka EP deputāti mudinās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis savos atveseļošanās un noturības plānos vairāk pievērsties dzimumu līdztiesībai.

Debatēs un balsojumā par ES 2020. līdz 2025. gada dzimumu līdztiesības stratēģiju, ko Eiropas Komisija (EK) iesniedza pagājušā gada martā, EP deputāti, visticamāk, prasīs papildu pasākumus, piemēram, pieņemt ES pamatdirektīvu cīņai pret visām ar dzimumu saistītās vardarbības formām, vērienīgu rīcības plānu, lai novērstu darba algas atšķirības starp dzimumiem, nosakot konkrētus mērķus dalībvalstīm, kā arī palielināt algas un uzlabot darba apstākļus nozarēs, kur vairums strādājošo ir sievietes, piemēram, aprūpes vai veselības jomā.

Gaidāms, ka deputāti paudīs arī bažas par dažās ES dalībvalstīs notiekošajiem uzbrukumiem sieviešu tiesībām, un aicinās ieviest pastāvīgu uzraudzības sistēmu, kas brīdinātu par sieviešu tiesību pasliktināšanos.

Krastiņš atzīmēja, ka pašlaik tikai 17% no 1,3 miljoniem ES informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) studentu ir sievietes. Lai palielinātu sieviešu digitālo iekļaušanu, EP deputāti aicinās visos izglītības līmeņos izveidot darbaudzināšanas jeb mentoringa shēmas ar IKT jomā strādājošu sieviešu paraugtēliem. Arī mūžizglītība atvieglotu sieviešu pāreju uz amatiem, kas saistīti ar digitālo nozari. EP deputāti aicinās arī piešķirt ES līdzekļus, lai finansētu sieviešu vadītus projektus digitālajā nozarē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Sārts: Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara

Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara, otrdien intervijā TV3 prognozēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Pasaule Izraēlas armija veic «mērķētus triecienus» Rafahā

Izraēlas armija pirmdienas vakarā paziņoja par "mērķētu triecienu" sākšanu Rafahā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule ETP aicina ES diplomātus nepiedalīties Putina inaugurācijā

Nevienam no Krievijā akreditētajiem Eiropas Savienības (ES) un tās dalībvalstu diplomātiskajiem pārstāvjiem nevajadzētu piedalīties šodien gaidāmajā Krievijas režīma līdera Vladimira Putina inaugurācijas ceremonijā, vēstulē ES augstajam pārstāvim ārpolitikā un drošības politikā Žuzepam Borelam aicinājusi Eiropas Parlamenta Eiropas Tautas partijas (ETP) frakcija.

Pasaule Lielbritānijas karalis Čārlzs III atzīmē pirmo kronēšanas gadadienu

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdien atzīmēja savu pirmo kronēšanas gadadienu.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sabiedrība Elektroenerģijas vidējā cena aprīlī Latvijā samazinājusies par 9%

Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.