• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Grieķijas pensionāri uzvar tiesā lietā par pensiju samazināšanu; valdība maksās

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:18, 14.07.2020


Grieķijas tiesa otrdien lēmusi par labu pensionāriem kolektīvajā tiesas prāvā, kurā pensionāri pieprasīja kompensēt starptautisko aizdevumu laikā ciestos zaudējumus ienākumos.



Grieķijas sabiedrība uzmanīgi sekoja līdzi šai prāvai laikā, kad valsts cieš no jaunā koronavīrusa pandēmijas ekonomiskajām sekām un, visticamāk, atkritīs atpakaļ smagā recesijā.

Tiesa nolēma, ka pensiju samazināšana 2015.gadā un 2016.gadā notikusi bez pienācīgas likumdošanas un pensionāri ir tiesīgi saņemt atpakaļ naudu, kas zaudēta pensiju samazinājuma rezultātā.

Tiesa lēma par labu pensionāriem, kuru asociācijas bija tieši iesaistītas prasības iesniegšanā. Taču tiesas spriedums var pavērt ceļu plašākām prasībām, kam savukārt var būt lielāka ietekme uz valsts finansēm.

Valdība jau paziņojusi, ka ievēros tiesas lēmumu.

Grieķijas mediji ziņo, ka valdība varētu attiecināt spriedumu uz visiem pensionāriem, ko ietekmēja konkrētā pensiju samazināšana.

Īstenojot starptautisko aizdevēju prasības, pensijas Grieķijā laikā no 2010.gada līdz 2018.gadam tika samazinātas vairākas reizes.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Lasiet arī

Ekonomika Uzņēmējdarbība attīstījās Zemgalē, iztērējot gandrīz miljonu eiro (+VIDEO)

Projektā tika atbalstīti ne tikai biznesu īpašnieki, bet arī pašvaldību speciālisti.

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).

Sabiedrība Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.