• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Leiena aicina pieņemt jaunu "Māršala plānu Eiropai"

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:39, 05.04.2020 1


Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena aicinājusi uz milzīgām investīcijām Eiropas Savienības (ES) budžetā, norādot, ka "nepieciešams Māršala plāns Eiropai", lai palīdzētu blokam atgūties no jaunā koronavīrusa izraisītās krīzes.



Leiena šādu viedokli paudusi rakstā, kas publiskots Vācijas laikraksta "Welt am Sonntag" svētdienas numurā.

Leiena jau pirms vairākām dienām ierosināja radikāli pārskatīt ES budžetu 2021.-2027.gadam, lai tas atgādinātu ASV izstrādāto plānu palīdzībai Eiropas valstīm pēc Otrā pasaules kara.

"Mums nepieciešams Māršala plāns Eiropai," norādīja Leiena, uzsverot, ka ES budžets jāpieņem tāds, lai tas būtu atbilstošs krīzei.

Vienlaikus EK prezidente pauda pārliecību, ka Eiropa drīz atgūsies no šīs krīzes.

"Daudzie miljardi, kas jāiegulda šodien, lai novērstu lielāku katastrofu, sasaistīs paaudzes," norādīja Leiena, piebilstot, ka tas arī atjaunos kopības sajūtu Eiropas nāciju starpā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Lasiet arī

Sabiedrība Ādažu poligonā notiks militārās mācības CAT 24

No šodienas līdz 4.maijam Ādažu militārajā poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadīto militāro mācību "CAT 24" aktīvā fāze, informē Nacionālie bruņotie spēki.

Sports Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics".

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.