• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Spānijā aizliedz bēru ceremonijas; izvadīt drīkst vien 3 cilvēki

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:15, 31.03.2020 1


Spānija pimdien aizliedza bēru ceremonijas, tai skaitā aizgājēju vāķēšanu mājās, un noteica, ka uz bērēm drīkst ierasties ne vairāk par trim cilvēkiem, valdībai turpinot cīnīties pret jaunā koronavīrusa pandēmiju, kas prasījusi tūkstošiem upuru.



Federālā valdība Madridē paziņoja, ka "reliģiskas svinības un civilas bēru ceremonijas tiek atliktas līdz trauksmes beigām", kura izsludināta vismaz līdz 11.aprīlim un liek iedzīvotājiem palikt mājās.

Jaunie pasākumi samazina līdz trim to cilvēku skaitu, kas drīkst ierasties uz bērēm vai kremāciju, un viņiem ir jāievēro sociālā distancēšanās, ieturot viena līdz divu metru attālumu savā starpā.

Veselības ministrija pirmdien paziņoja, ka pēdējo 24 stundu laikā Spānijā reģistrēti 812 jauni Covid-19 izraisīti nāves gadījumi, kopējam mirušo skaitam sasniedzot 7340 cilvēkus.

Spānijā ir otrs lielākais no Covid-19 mirušo skaits pēc Itālijas, kur arī pastāv spēcīgas katoļu tradīcijas un tagad ir noteikti stingri ierobežojumi bērēm.

Spānija 14.martā ieviesa bargus pārvietošanās ierobežojumus, liedzot pilsoņiem atstāt mājas, izņemot gadījumus, kad viņi dodas uz darbu, vai arī iegādāties pārtiku un medikamentus.

Sestdien premjerministrs Pedro Sančess paziņoja, ka pārvietošanās tiks vēl vairāk ierobežota un ka nākamās divas nedēļas mājās jāpaliek visiem, kas nav nodarbināti īpaši svarīgos darbos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Pasaule Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņehubovs.

Pasaule Maskavieti par nokrāsotiem matiem apsūdz armijas diskreditācijā

Maskavā policija noformējusi protokolu par armijas "diskreditāciju" vietējam iedzīvotājam Staņislavam Ņetjosovam, jo viņš matus nokrāsojis dzeltenā, zilā un zaļā krāsā, vēsta izdevums "OVD-Info".

Lasiet arī

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Sabiedrība Rīgā norisināsies tradicionālais «Kritiskās masas» velobrauciens

Rīgā šodien norisināsies tradicionālais "Kritiskās masas" velobrauciens, liecina organizatoru sniegtā informācija.

Ekonomika LMT ceļ interneta pakalpojumu cenas

No šodienas palielinās atsevišķu SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) interneta pakalpojumu cenas, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Interesanti fakti Maija beigās gaidām rododendru svētki Babitē (+VIDEO)

Katras festivāla dienas vakara noslēgumā būs skatāma unikāla lāzerprojekcijas instalācija debesīs.