• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


75% Krievijas iedzīvotāju padomju laikmetu uzskata par labāko valsts vēsturē

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:07, 24.03.2020 1


Trīs ceturtdaļas Krievijas iedzīvotāju padomju laikmetu uzskata par labāko valsts vēsturē, savukārt 18% šādam vērtējumam nepiekrīt, konstatēts Levadas centra aptaujā, kas publicēta laikrakstā "Vedomosti".



Vārdi "padomju laikmets" aptaujātajiem visbiežāk asociējas ar stabilitāti un drošību par nākotni (16% atbilžu), labu dzīvi valstī (15%) un personīgo dzīvi - bērnību, jaunību, vecākiem (11%).

Negatīvi vērtējumi parādās krietni retāk - par deficītu, rindām un taloniem atceras 4% aptaujāto, par dzelzs aizkaru, stagnāciju un represijām - pa 1% attiecībā uz katru no šīm parādībām.

65% Krievijas iedzīvotāji nožēlo PSRS sabrukumu, tikpat daudzi uzskata, ka no tā varēja izvairīties. 26% aptaujāto pauduši pretēju vērtējumu abos jautājumos.

Kā norāda puse to, kuriem ir žēl PSRS sabrukuma, nepatiku viņiem raisa tas, ka ir zaudēta piederības sajūta lielai valstij. 49% nožēlo, ka ir izjukusi vienota ekonomikas sistēma, vairāk nekā trešdaļa nožēlo pieaugušo neuzticību un atsvešinātību.

Tomēr "atgriezties uz ceļa, pa kuru virzījās Padomju Savienība", vēlas vien 28% Krievijas iedzīvotāju.

58% iestājas par "savu īpašo ceļu", kas būtu ejams valsts attīstībā, bet katrs desmitais uzskata, ka Krievijai būtu jāorientējas uz Eiropas variantu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.