• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jauno sievu nogalināja, nodīrāja, sadalīja, izmeta kanalizācijā... (+FOTO)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
20:51, 22.02.2020


Pagājušās nedēļas nogalē Meksikas galvaspilsētā Mehiko kādā ģimenes mājā tika atrasts 26 gadus vecās Ingridas Eskillas Vargas līķis. Viņas vīrs uzreiz kļuva par galveno aizdomās turamo, ziņo Daily Star.



46 gadus vecais meksikānis atzinās jaunās sievas nogalināšanā. Riks Francisko Robleo pastāstīja policijai, ka slepkavību pastrādājis narkotisko vielu reibumā. Tas noticis, pārim strīdoties par vīrieša alkoholismu.

Meksikas galvaspilsētas mērs paziņojis, ka prokurori pieprasīs maksimālo sodu par Eskillas Vargas slepkavību. Noziedznieks jau ir arestēts - internetā parādījies video, kurā apsūdzētais, viss asinīm notriepies, stāsta, kas noticis viņu mājoklī.

"Mēs strīdējāmies, kāvāmies. Viņa kliedza, ka grib mani nogalināt. Es teicu - lai tad dara to. Mēs bijām virtuvē, viņa paņēma nazi, un es atkārtoju - nogalini. Viņa iedūra man ar asmeni... Es atņēmu nazi un pats viņu nodūru. Es negribēju, lai kāds par to uzzina, tāpēc nācās viņu sadalīt," atklāj Francisko Robleo.

Erik Francisco Robledo, 46, is pictured covered in blood at the time of his arrest on suspicion of murder and mutilation of his wife, Ingrid Escamilla Vargas, 25, in Mexico City

Vīrs atzinās, ka pēc tam, kad bija nodūris upuri, ar to pašu virtuves nazi viņš līķim novilcis ādu. Pēc tam slepkava savas sievas līķi izķidājis: izgriezis acis, izvilcis zarnas un citus orgānus. Dažas mirstīgās atliekas viņš izmetis kanalizācijā, skaidrojot, ka viņam kļuvis kauns par izdarīto noziegumu un viņš gribējis to noslēpt.

Tiek ziņots, ka pāris mēnešus pirms traģēdijas sieviete Mehiko policijā bija uzrakstījusi iesniegumu par vardarbību ģimenē, bet drīz vien to atsaukusi. Meksikas tiesībsargājošās iestādes ceļ trauksmi: 2018.gadā valstī katru dienu vidēji 10 sievietes mirušas vardarbīgā nāvē. Un 40 procentos gadījumu slepkavas bija meiteņu partneri. Un pat uz šī fona Eskillas Vargas traģiskais stāsts sabiedrību ir pilnībā šokējis.

Pēc tam, kad vietējos medija bija nokļuvuši attēli, kuros redzams nodīrātais un sadalītais upura ķermenis, tūkstošiem protestētāju izgāja Mehiko ielās. Bez protestiem sociālajos tīklos lietotāji arī izmanto mirkļbirkas #IngridEscamilla un #JusticeForIngrid, lai godinātu noslepkavoto meiteni un pievērstu uzmanību nebijušajai situācijai sieviešu tiesību aizsardzības jomā.

Marches to protest violence against women have intensified in recent months (pictured in January 2020)


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par septiņu taimiņu noķeršanu piespriež sabiedriskos darbus un 5000 eiro sodu

Vidzemes rajona tiesa par septiņu taimiņu noķeršanu Gaujas nacionālajā parkā kādam vīrietim piespriedusi sabiedriskos darbus un likusi samaksāt aptuveni 5000 eiro kaitējumu, liecina publiski pieejamais spriedums.

Ekonomika Uzņēmējdarbība attīstījās Zemgalē, iztērējot gandrīz miljonu eiro (+VIDEO)

Projektā tika atbalstīti ne tikai biznesu īpašnieki, bet arī pašvaldību speciālisti.

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.