• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Teksasas gubernators paziņo, ka pavalsts vairs neuzņems bēgļus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:30, 11.01.2020


ASV Teksasas pavalsts vairs neizmitinās savā teritorijā jaunus bēgļus, kļūstot par pirmo pavalsti, kas izmantojusi ASV prezidenta Donalda Trampa doto iespēju atteikties no bēgļu uzņemšanas, piektdien paziņoja Teksasas gubernators Gregs Ebots.



Ebots vēstulē ASV Valsts departamentam paziņoja, ka Teksasai ir jāvelta savi resursi "tiem, kas jau šeit atrodas, tai skaitā bēgļiem, migrantiem un bezpajumtniekiem - tiešām visiem teksasiešiem".

"Teksasa ir uzņēmusies vairāk nekā savu daļu, palīdzot bēgļu izmitināšanas procesam, un atzinīgi vērtē to, ka ir pieejamas citas pavalstis, lai palīdzētu šajos centienos," teikts Ebota vēstulē, kas adresēta ASV valsts sekretāram Maikam Pompeo un publicēta ASV medijos.

Teksasā, kas ir otra lielākā ASV pavalsts pēc iedzīvotāju skaita, kopš 20.gadsimta astoņdesmitajiem gadiem ir izmitināti simtiem tūkstoši bēgļu.

Trampa administrācija ir ierobežojusi ārvalstu bēgļu, kā arī citu patvēruma meklētāju un migrantu uzņemšanu, un Ebots ir atbalstījis tās politiku.

Valsts departaments septembrī noteica, ka šajā finanšu gadā, kas sākās 1.oktobrī, uzņemamo bēgļu skaita maksimums būs 18 000. Iepriekšējā finanšu gadā tas bija 30 000.

2016.finanšu gadā, kas bija Baraka Obamas otrās prezidentūras pēdējais gads, ASV uzņēma 85 000 bēgļu.

Tramps septembrī paziņoja, ka pavalstīm un vietējām pašvaldībām ir skaidri jāpauž sava piekrišana vai atteikšanās izmitināt savā teritorijā bēgļus, kuri, kā apgalvo viņa administrācija, bieži kļūst par slogu sociālajiem dienestiem.

Pirms 21.janvāra, līdz kuram pavalstīm un pašvaldībām ir jāpauž sava nostāja šajā jautājumā, 38 no 50 pavalstīm bija paziņojušas, ka var izmitināt bēgļus, liecina Valsts departamenta piektdien publicēts saraksts.

Organizācija "World Relief", kas palīdz bēgļu izmitināšanā, informēja, ka izmitināt bēgļus apņēmušās vēl četras pavalstis, kā arī vairāk nekā 90 pilsētas un apgabali.

Vairākas bēgļu izmitināšanas organizācijas ir vērsušās tiesā, lai apstrīdētu Trampa lēmumu dot štatiem un pašvaldībām iespēju atraidīt bēgļus, jo ar to tiekot pārkāpts 1980.gada ASV Bēgļu likums.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Lasiet arī

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.