• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Cits viedoklis! Ošlejs: Austrālijā mežu ugunsgrēki tiek pārāk bremzēti (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
10:35, 07.01.2020


Uzņēmējs un ekonomists nācis klajā ar ne visai populāru viedokli par Austrālijas plašajiem mežu ugunsgrēkiem: pēc viņa teiktā, ugunsgrēki šajā kontinentā ir dabiska mežu atjaunošanās sastāvdaļa, taču tie tiek pārāk bremzēti.



"Rīga TV 24" raidījumā "Preses Klubs" Ošlejs skaidro:

"Austrālija ir ārkārtīgi liels kontinents. Austrālijas Ziemeļos un vidienē noteikti nekas nedeg, tur viss ir slapjš, tur ir tropi. Deg tikai Austrālijas Dienvidos, aukstākajā Austrālijas daļā. Un Austrālijā mežs iekārtots tā, ka viņam ik pa laikam ir jānodeg. Visiem mežiem, Jaundienvidvelsā, piemēram, kaut kad ir jānodeg. Tas ir vienīgais veids, kā mežs atjaunojas. Faktiski koku čiekuri pārsprāgst tikai pie ugunsgrēka, un tad no jauna sāk atjaunoties un veidoties mežs.

Cilvēks iespaido šo procesu, nevienam nepatīk ugunsgrēki, tie apdraud mājas. Cilvēki aizvien vairāk sāk dzīvot iekšā tur, kur viņiem bija tas "bušs" [krūmāji - angļu val.], līdz ar to cilvēki bremzē ugunsgrēka rašanos, kas rada lielākus sausā krājuma uzkrājumus, kas rada spēcīgākus ugunsgrēkus, tad, kad tie tomēr neizbēgami notiek.

Un tas, ka cilvēki bremzē tos ugunsgrēkus tur, saistībā ar to, ka šogad ir rekordaugsta temperatūra, arī ir radījis šos samērā lielos un plašos mežu ugunsgrēkus.

Bet ugunsgrēki Austrālijā ir dabiska mežu atjaunošanās sastāvdaļa. Bet jo ātrāk un vieglāk tie notiek, jo vieglāk tos dzīvnieki var pārdzīvot, vieglāk aizbēgt; jo vairāk tie tiek bremzēti, jo vairāk uzkrājas, jo grūtāk tas paliek dzīvniekiem un citiem, kas ir mežos."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Kriminālziņas Aiztur ārzemnieku par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem

Rīgā aizturēts ārzemnieks par 350 eiro kukuļa piedāvāšanu policistiem, informē Valsts policija.

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.