• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kinoteātros Latvijā būs skatāma Ukrainas kara drāma

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 15:50, 28.04.2022


Latvijas kinoteātros no 6.maija būs skatāma ukraiņu režisora Mariana Bušana filma "Baltais krauklis", kas ir balstīta uz patiesiem notikumiem Donbasā no 2013. līdz 2014.gadam, aģentūru LETA informēja SIA "Baltic Content Media" pārstāve Inga Zālīte.



Viņa norāda, ka filma ir ilustrācija tam, kā sākās karš, kas 2022.gadā pāraudzis Krievijas iebrukumā Ukrainā. Kinolentes "Baltais krauklis" stāsts ir par cilvēku, kuram ir stipra taisnības izjūta, par cilvēku, kurš grib dzīvot mierā un harmonijā ar dabu, taču karš izmaina viņa dzīves prioritātes.

Iepazīstinot ar filmas saturu, Zālīte akcentē, ka tad, kad Krievijas karaspēks veic slēpto iebrukumu Donbasā, Mikolas pasaule sabrūk. Viņš jūtas bezspēcīgs draudu priekšā, jo kaujinieki nogalina viņa sievu un nodedzina līdz pamatiem māju, kurā viņi abi dzīvoja. Mikola neatrod attaisnojumu šai nežēlībai un pieņem kardinālu lēmumu iet un aizsargāt savu zemi no ienaidniekiem, kļūstot par brīvprātīgo frontē.

Galvenās lomas filmā atveido Pavlo Aldošins, Marina Koškina, Andrijs Mostrenko, Romans Semisals un Oļegs Dračs.

Kinolente pirmizrādi piedzīvos 3.maijā plkst.19.10 kinoteātrī "Kino Citadele". Filma būs skatāma "Kino Citadele" arī 4.maijā plkst.17.45, savukārt plkst.19.30 filma tiks demonstrēta kinoteātrī "Splendid Palace".

Filmu producējusi Ukrainas kompānija "UM Group" ar Ukrainas Kinematogrāfijas valsts aģentūras atbalstu. Pusi no pārdoto biļešu peļņas "UM Group" pārskaitīs "Televīzijas un filmu industrijas producentu atbalsta savienībai", kas patlaban aktīvi iesaistās Ukrainas armijas atbalstīšanā, bet vēl ceturtdaļu - "Ukrainas armijas atbalsta fondam".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.

Kultūra Protestētāji pie BBC biroja Londonā aicina boikotēt Eirovīziju

Pie Lielbritānijas raidsabiedrības BBC biroja Londonā ceturtdien notika palestīniešu atbalstītāju demonstrācija, kuras dalībnieki aicināja Lielbritānijas pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā boikotēt šo konkursu.

Kultūra Daugavpilī apskatāmi vēl divi Marka Rotko oriģināldarbi

Atzīmējot Rotko muzeja 11.dzimšanas dienu, šodien plkst.16 līdzās pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcijai tiks atklāti vēl divi viņa oriģināldarbi, aģentūru LETA informēja Rotko muzeja Mākslas departamenta speciāliste Inita Paegle.

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī aicina jauniešus (VIDEO)

"Iesaistīties, iekļauties un būt noderīgiem kultūras procesos".

Lasiet arī

Pasaule Avoti: Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai būs vienu miljardu dolāru liela

Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai pēc vērienīgās militārās palīdzības apstiprināšanas būs vienu miljardu dolāru liela, ziņo aģentūra "Reuters", atsaucoties uz diviem anonīmiem avotiem.

Pasaule Zelenskis: Trieciens Harkivas TV tornim bija iebiedēšana

Krievijas raķetes trieciens Harkivas televīzijas tornim bija nepārprotama iebiedēšana, paziņoja Ukrainas prezidents Volodomirs Zelenskis.

Pasaule Braže: Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties

Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže, pirmdien piedaloties Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē Luksemburgā.

Pasaule Ukrainas izlūkdienesta vadītājs prognozē grūtus laikus, bet ne Armagedonu

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieks Kirillo Budanovs intervijā BBC Ukrainas dienestam prognozēja sarežģītu situāciju valstī maija vidū un jūnija sākumā.