• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Policija aiztur vairākus skinhedus - neonacistus (FOTO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 18:42, 20.04.2024


Valsts policija sadarbībā ar Valsts drošības dienestu (VDD) šodien aizturējusi vairākus skinhedus, kuri tiek turēti aizdomās par nacistiskās Vācijas genocīda, noziegumu pret cilvēci un mieru vai kara noziegumu publisku slavināšanu, kā arī par darbību veikšanu, kas vērstas uz rasu naida izraisīšanu, informēja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.


Foto: Valsts policija

Policijā sākti divi kriminālprocesi - viens par to, ka divi skinhedi nodarīja miesas bojājumus kādam vīrietim, turklāt, pielietojot vardarbību, lika cietušajam publiski slavināt nacistiskās Vācijas diktatoru Ādolfu Hitleru, proti, veikt nacistu sveicienu ar paceltu roku, sakot: "Lai slava Ādolfam Hitleram!" Minētās darbības tika nofilmētas ar mobilo telefonu un publiskotas internetā.

Otrs kriminālprocess sākts par to, ka cits skinhedu subkultūras pārstāvis sociālo mediju platformās vairākas reizes veicis darbības, kas vērstas uz rasu naida izraisīšanu. Tāpat šī persona, pielietojot vardarbību un draudus pret kādu panku, "izdarīja darbību, kas vērsta uz nesaticības izraisīšanu", radot būtisku kaitējumu. Minētās darbības skinheda uzdevumā ar mobilo telefonu filmēja viņa draudzene, bet vēlāk video tika ievietots sociālo mediju platformās.

Šodien Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljonu (SUB) un VDD aizturēja šīs personas. Vēl tiks lemts par drošības līdzekļu piemērošanu aizturētajām personām.

Šobrīd abos kriminālprocesos tiek veiktas kriminālprocesuālās darbības, kratīšanas vairākās dzīvesvietās, kā rezultātā iegūta informācija par iespējamiem vēl citiem noziedzīgiem nodarījumiem, kurus veikuši skinhedi.

"Skūtgalvji jeb skinhedi, saīsinājumā arī vienkārši skini, ir subkultūra. (...) Skinhedu subkultūra iedalās sīkākos virzienos, kas atšķiras pēc saviem uzskatiem par atsevišķam tēmām. NS skinhedu pārstāvji piekopj nacionālsociālistisko ideoloģiju (neonacismu), un tas ir viens no skinhedu subkultūras virzieniem. NS skinhedu īpašais kults veidojas ap Ādolfa Hitlera personību un dažiem citiem nacionālsociālistiskās kustības līderiem. NS skinhediem ārējam izskatam ir būtiska nozīme viņu pašu identificēšanai, galvenās pazīmes ir - skūta galva vai ļoti īss matu griezums, gaiši zili džinsi, īsas, melnas un tumši zaļas jakas ar "rāvējslēdzēju" bez apkakles jeb tā sauktie "bomberi", militārais formastērps vai atsevišķi tā elementi, nacistu simbolika, uzšuves, nozīmītes, smagi gari zābaki, visbiežāk melnā krāsā," skaidro policija.



Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs

Valsts policijai (VP) par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Policija sākusi pārbaudi par Ukrainas neatkarības ielas plāksnes sabojāšanu

Policijā aprīļa beigās reģistrēts Latvijas Ārlietu ministrijas iesniegums par iespējamu mantas bojāšanu Krievijas vēstniecībai, tāpēc sākta resoriskā pārbaude.

Kriminālziņas 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību piespriež desmit gadus cietumā

Kurzemes rajona tiesa kādam 83 gadus vecam mācītājam par seksuālu vardarbību pret piecām meitenēm Talsu novadā piespriedusi desmit gadus cietumā.

Kriminālziņas Par kukuļa piedāvāšanu robežsargam aiztur Krievijas pilsoni

Piektdien Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturēts Krievijas pilsonis, kurš robežsargam mēģinājis dot kukuli 30 eiro apmērā, aģentūtu LETA informēja Valsts robežsardzē.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs

Valsts policijai (VP) par aptuveni 25 000 eiro saremontēts Latvijā vienīgais ūdensmetējs, noskaidroja aģentūra LETA.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Kriminālziņas Policija sākusi pārbaudi par Ukrainas neatkarības ielas plāksnes sabojāšanu

Policijā aprīļa beigās reģistrēts Latvijas Ārlietu ministrijas iesniegums par iespējamu mantas bojāšanu Krievijas vēstniecībai, tāpēc sākta resoriskā pārbaude.

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.