• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Globālās sasilšanas dēļ Latvijā ziemās iespējams 40 grādu sals

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
VS.LV 20:26, 22.06.2024


Globālās sasilšanas ietekmē kūstot ledājiem un palielinoties nokrišņu daudzumam, var apstāties jūras straumes Atlantijas okeānā, kas nozīmētu krasu temperatūras kritumu Ziemeļeiropā, brīdina zinātnieki.



Atbilstoši jaunākajiem pētījumiem šāds scenārijs vairs nav varbūtība, bet gan neizbēgamība, tomēr nav iespējams precīzi prognozēt, kad apstāsies jūras straumes. Tas var notikt jau tuvākajos gados, liecina portālā "science.org" publicēto pētījumu dati.

Britu salās un Skandināvijā vidējā gaisa temperatūra var pazemināties par 10-30 grādiem, Baltijas valstīs prognozēts mazāks temperatūras kritums un lielākas temperatūras svārstības - ziemās iespējams 40 grādu sals un vasarās, vējam iepūšot no dienvidiem, gaisa temperatūra var pakāpties 40 grādus virs nulles.

Šādos apstākļos pārtiku Ziemeļeiropā varēs iegūt tikai apkurināmās siltumnīcās vai pazemes telpās. Brīvā dabā augošie kultūraugi cietīs no pavasara un rudens salnām, kā arī augšanas sezona var izrādīties pārāk īsa, lai iegūtu ražu.

Savukārt tuvāk ekvatoram un Zemes dienvidu puslodē pastiprināsies karstums, kas arī radīs izaicinājumus pārtikas ieguvē un nogalinās lielu skaitu cilvēku. Eiropu var pārplūdināt klimata bēgļi.

Portālā "science.org" publicētie pētījumi vēsta arī par citām problēmām, kas sagaida cilvēci globālās sasilšanas dēļ. Vairākos pasaules reģionos palielināsies karstums, sausums un meža ugunsgrēki, kā arī pēkšņi plūdi, un pastiprināti izplatīsies dažādas slimības.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Aptauja: četras piektdaļas Latvijas iedzīvotāju ceļo uz ārvalstīm (+VIDEO)

Tomēt cilvēkiem ir lieli ikdienas tēriņi, radot ierobežojumus baudīt regulāru braucienu prieku.

Interesanti fakti Latvijā gadā parādās aptuveni 200 tonnas veco akumulatoru (+VIDEO)

Speciālisti runā par bīstamo atkritumu apglabāšanu.

Interesanti fakti Jāņos NMPD automašīnā piedzimis bērns

Pirmdien, Jāņos, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) automašīnā piedzimis puisītis.

Interesanti fakti Vāc parakstus par atļauju Latvijā rīkot automašīnu postīšanas sacensības

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par atļauju Latvijā rīkot automašīnu postīšanas sacensības.

Lasiet arī

Sabiedrība Darba nedēļa būs saulaina un karsta

Šajā darba nedēļā Latvijā būs saulains un karsts laiks, savukārt nedēļas nogalē iespējams īslaicīgs lietus un gaisa temperatūras pazemināšanās, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Otrdien gaisa temperatūra vietām pakāpsies līdz +27 grādiem

Otrdienas pēcpusdienā Latvijā gaiss sasils līdz +23..+27 grādiem, bet piekrastes lielākajā daļā - līdz +20..+23 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Interesanti fakti Nākamnedēļ gaisa temperatūra Latvijā var pārsniegt +30 grādus

Pēc Jāņiem Latvijā gaidāms pārsvarā saulains laiks un gaiss pakāpeniski kļūs karsts, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Brīvdienās palaikam līs, vietām - stipri

Svētku brīvdienās laikapstākļus Latvijā noteiks ciklons, tādēļ debesis bieži būs apmākušās un ir gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.