• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Būvdarbi pabeigti 15 valsts vietējo autoceļu posmos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:45, 27.06.2024


Būvdarbi pabeigti 15 valsts vietējo autoceļu posmos, tostarp uz diviem tiltiem, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).


Foto: LETA

LVC informē, ka šajā būvniecības sezonā dažādi darbi paredzēti uz 159 kilometriem vietējo autoceļu. Darbus finansē no valsts budžeta līdzekļiem, kā arī no Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļiem.

Jūnijā pabeigta pērn sāktā vietējā autoceļa Dobele-Lestene-Tukums (V1101) pārbūve no grants par asfaltbetona segumu no Dobeles līdz Liepājas šosejai.

Tāpat asfaltbetona segums atjaunots un darbi pabeigti desmit valsts vietējo autoceļu posmos, tostarp uz autoceļa Talsi-Lībagi (V1405) posmā no Talsiem līdz Mundigciemam, uz autoceļa Stende-Lauciene-Mērsrags (V1401) posmā no Laucienes līdz Grīvas ceļam, uz autoceļa Madona-(Lazdona)-Ļaudona-Jēkabpils (V841) posmā no Variešiem līdz Jēkabpilij, uz autoceļa Dimzas-Vircava-Vairogs (V1054) posmā pie Vircavas, kā arī uz autoceļa Ērmiķi-Sidrabe-Tīsi (V1058) apmēram trīs kilometru posmā pirms krustojuma ar reģionālo autoceļu Dobele-Bauska (P103).

Asfaltbetona segums atjaunots arī uz autoceļa Vētraine-Maliena-Kalncempji-Sprīvuļi (V396) Kalncempjos, uz autoceļa Mālupe-Beja-Karitāni (V399) Bejā, uz autoceļa Saulkrasti-Gāršmalas (V38) no Tallinas šosejas (A1) līdz vasarnīcu ciemam Saulainā ieleja, uz autoceļa Saulkrasti-Bīriņi (V39) no Saulkrastiem līdz pagriezienam uz Ķīšupi, un uz autoceļa Puikule-Rencēni-Vēveri (V112) no krustojuma ar autoceļu Valmiera-Matīši-Mazsalaca (P16) līdz Burtniekiem.

Savukārt divos posmos uz vietējiem autoceļiem pabeigta grants seguma divkārtu virsmas apstrāde - uz autoceļa Gulbene-Zeltiņi (V410) no Gulbenes līdz Beļavai un uz autoceļa Ričiki-Kivdolova (V525) no Kivdolovas līdz autoceļam Kārsava-Ludza-Ezernieki (P49).

Vienlaikus diviem tiltiem uz vietējiem autoceļiem pabeigta konstruktīvo elementu atjaunošana, lai savlaicīgi novērstu ekspluatācijas laikā radušos defektus un palielinātu tilta kalpošanas laiku. Ludzas novadā atjaunots tilts pār Istras upi uz vietējā autoceļa Lauderi-Vecslabada-Šķaune (V545), bet Rēzeknes novadā - tilts pār Rēzeknes upi uz autoceļa Varakļāni-Nagļi-Žogoti (V592).

Visi 15 pabeigtie projekti ir finansēti no valsts budžeta līdzekļiem, atzīmē LVC.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sabiedrība LVC: Būvdarbi notiek 21 valsts ceļu posmā

Valsts autoceļu tīklā būvdarbi sākušies 21 posmā, no tiem deviņi ir uz reģionālajiem autoceļiem, trīs - uz vietējiem, kā arī darbi notiek uz septiņiem tiltiem, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Valsts ceļu tīkla remontos šogad plāno ieguldīt 163 miljonus eiro

Šogad dažādu veidu darbi plānoti aptuveni 450 kilometros valsts autoceļu, aģentūru LETA informēja "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Kopumā valsts ceļu tīklā šogad tiek plānoti kapitālieguldījumi 163 miljonu eiro apjomā, tai skaitā 47 miljoni eiro ir prognozētais Eiropas Savienības Atveseļošanās un noturības mehānisma finansējums.