• Paulis,
  • Pauls,
  • Pāvils,
  • Pēteris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Līgām auto remonts izmaksā dārgāk nekā Jāņiem

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 23:49, 25.06.2024


Jāņu periodā ceļu satiksmes negadījumos iekļuvušo Līgu un Jāņu īpatsvars ir proporcionāli aptuveni vienāds, ņemot vērā katra vārda izplatību, tomēr Līgu piedzīvoto avāriju seku novēršana izmaksā dārgāk, informē apdrošināšanas kompānijas "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) pārstāvji.



Pēdējos trīs gados vidēji vienas Līgas automašīnas remonts izmaksājis vai kompensācija par cita transporta līdzekļa apskādēšanu sasniegusi 1031 eiro, kamēr Jāņu - 891 eiro, liecina BTA dati.

Jāņu Latvijā ir aptuveni 4,5 reizes vairāk nekā Līgu, un gandrīz tikpat liela atšķirība pēdējo trīs gadu laikā bijusi abu vārdu īpašnieku piedzīvoto ceļu satiksmes negadījumu skaita ziņā. Izņēmums ir vien 2022.gads, kad Līgas bija disciplinētas par Jāņiem.

Jāņi visbiežāk avarējuši ar "Volkswagen" un "Toyota" markas automašīnām, kas ir Latvijā populārāko spēkratu zīmolu saraksta augšgalā, un arī Līgas visbiežāk cietušas tieši pie "Volkswagen", kā arī pie "Opel" stūres.

Arī statistika par visiem BTA klientiem kopumā rāda, ka vasaras saulgriežu periodā pārliecinoši visnedisciplinētākie ir "Volkswagen" vadītāji, ko gan var izskaidrot ar lielo Vācijas uzņēmuma automašīnu skaitu. Nākamās vietas aizvadīto trīs gadu laikā ieņēma "Toyota", "BMW", "Audi" un "Volvo".

Toties pašu piedzīvoto avāriju vai citiem nodarīto zaudējumu seku novēršana Līgām izmaksājusi krietni dārgāk, informē BTA. 2022.gadā vidējā summa Līgām bija pat 1632 eiro, bet Jāņiem - 828 eiro. Pērn gan izdevumi izlīdzinājušies. Kungiem par laika periodā no 20.jūnija līdz 30.jūnijam pieteiktajiem negadījumiem veikts transporta līdzekļu remonts par vidēji 1469 eiro, bet dāmām - par 1239 eiro.

Saskaņā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes iedzīvotāju reģistra datiem Latvijā ir vairāk nekā 45 000 Jāņu un gandrīz 10 500 Līgu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Daugavpilī pārspēts nacionālais 27.jūnija karstuma rekords

Daugavpilī šodien pārspēts nacionālais 27.jūnija karstuma rekords, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Interesanti fakti Kas nomāc tomātus Latvijā: palīgā nāk zinātnieki (+VIDEO)

Siltumnīcā, kur konstatēts vīruss, inficētos augus var atstāt augam līdz augļu novākšanas sezonas beigām.

Interesanti fakti NASA izraudzījusies «SpaceX» SKS ievadīšanai Zemes atmosfērā

ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) izraudzījusies kompāniju "SpaceX" kosmosa kuģa būvei, kas pēc Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS) ekspluatācijas beigām 2030.gadā ievadīs to Zemes atmosfērā, kur stacija izjuks.

Interesanti fakti Aptauja: četras piektdaļas Latvijas iedzīvotāju ceļo uz ārvalstīm (+VIDEO)

Tomēt cilvēkiem ir lieli ikdienas tēriņi, radot ierobežojumus baudīt regulāru braucienu prieku.

Lasiet arī

Sabiedrība Jāņos sāks skaidroties un kļūs siltāks

Jāņu nakts visā Latvijā gaidāma mākoņaina, turklāt vietām līņās, bet Jāņu dienā laika apstākļi sāks skaidroties un kļūs siltāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Iedzīvotājus aicina rūpēties par savu drošību Jāņu brīvdienās

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca (TOS) aicina iedzīvotājus Jāņu brīvdienās rūpēties par savu drošību, lai izvairītos no nevajadzīgām traumām un nelaimes gadījumiem.

Sabiedrība Jāņu naktī līst vidēji reizi trijos gados

Varbūtība, ka Jāņu naktī konkrētā vietā līst, valstī vidēji ir 30%, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Sabiedrība Tirdzniecības centriem Rīgā būs mainīts darba laiks

Rīgā lielāko tirdzniecības centru darba laiks šodien, Līgo dienā, būs mainīts, bet Jāņos pirmdien, 24.jūnijā, vairums tirdzniecības centru veikalu būs slēgti.