• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daugavpilī aizturēta brikešu tirgotāju-krāpnieku grupa

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 16:20, 26.01.2022


Šomēnes Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, veicot plānveida operatīvos un izmeklēšanas pasākumus, identificēja un aizturēja personu grupu, kura ilgstošā laika posmā nodarbojās ar krāpniecību, tirgojot apkures briketes, informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.



Krāpnieki sludinājumu portālā "www.ss.com" izvietoja sludinājumus, kuros piedāvāja iegādāties apkures briketes. Savstarpējā komunikācija notika līdz brīdim, kad krāpnieki potenciālajam klientam nosūtīja sagatavotu rēķinu par avansa maksājuma veikšanu, lai organizētu tālāku preces pārdošanu. Tiklīdz personas bija veikušas attiecīgo samaksu, komunikācija beidzās un no krāpnieka un pirktās preces vairs nebija ne vēsts.

Kursīte norāda, ka noziedzīgā personu grupa krāpnieciskās darbības veica, izmantojot gan savu izveidoto uzņēmumu SIA "DPS Latvija", gan maskējoties zem pazīstamu uzņēmumu nosaukumiem.

Policija novērojusi, ka šis nav vienīgais gadījums, kad krāpnieki uzdodas par jau eksistējošu un zināmu firmu darbiniekiem, kā arī izmanto līdzīgu konkrēto firmu e-pasta adreses.

Policijas pārstāve skaidro, ka, lai neuzķertos uz šiem sludinājumiem, potenciālajiem pircējiem nepieciešams kārtīgi pārliecināties, kā ir uzrakstīts firmas nosaukums un darbinieka e-pasta adrese. Visbiežāk tiek veidoti līdzīgi nosaukumi, vien pamainot kādu burtu vai variējot ar pieturzīmēm e-pasta adresē, tādējādi maldinot un izkrāpjot no pircēja naudu par neeksistējošu preci.

Šajā kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā ir apzinātas 26 cietušās personas no visas valsts. Kopējā izkrāptā naudas summa - vairāki tūkstoši eiro.

Policija kriminālprocesā aizturēja iespējamās vainīgās personas - 1989.gadā dzimušu vīrieti un 1998.gadā dzimušu sievieti. Aizturētais vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar krāpnieciskām darbībām, piebilst Kursīte.

Pašlaik personām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 180.panta 1.daļa par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

Tā kā cietušo skaits iespējams ir lielāks, policija aicina iedzīvotājus atsaukties un informēt policiju pa tālruni 110.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Ekonomika Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Lasiet arī

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".