• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


AirBaltic šefs Gauss pastāsta, cik pasažieru šogad plāno pārvadāt

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 17:15, 15.10.2020


Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" šogad plāno pārvadāt apmēram 1,5 miljonus pasažieru, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja aviokompānijas izpilddirektors Martins Gauss.


Foto: LETA

Viņš arī atzīmēja, ka situācija katru nedēļu mainās, tostarp, piemēram, pagājušā nedēļa bija nedaudz labāka kā iepriekšējā nedēļā.

Gauss piebilda, ka septembrī "airBaltic" veica apmēram 2000 lidojumu.

"Katrai krīzei pienāk gals un aviokompānija ir sagatavojusies izaugsmei pēc krīzes," sacīja "airBaltic" izpilddirektors.

Vienlaikus Gauss atzina, ja krīze ieilgs, aviokompānijai būs nepieciešami vēl papildu līdzekļi. "Šobrīd mēs sakām, ka neiesim pie valdības un neprasīsim vairāk naudas, jo mēs jau esam to saņēmuši. Taču mēs esam ļoti smagi ietekmēti, un, ja situācija turpināsies tāda, kā šobrīd, kādu dienu mums būs nepieciešami papildu līdzekļi," viņš sacīja, piebilstot, ka pagaidām gan nevar pateikt, pēc cik ilga laika aviokompānijai varētu būt nepieciešami papildu līdzekļi.

Tāpat "airBaltic" izpilddirektors minēja, ka aviokompānija turpina atmaksāt klientiem naudu par atceltajiem reisiem - kopumā līdz šim aviokompānija ir atmaksājusi apmēram 80 miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka 2019.gadā "airBaltic" pārvadāja 5,049 miljonus pasažieru, kas ir par 22,1% vairāk nekā 2018.gadā.

Tāpat ziņots, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums Covid-19 pandēmijas ietekmē šogad pirmajā pusgadā samazinājās par 63,6% - līdz 78,713 miljoniem eiro, savukārt koncerna zaudējumi pieauga gandrīz septiņas reizes un veidoja 184,77 miljonus eiro. Savukārt "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.