• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LTV piešķir 1,86 miljonus eiro jauna programmu izlaides kompleksa iegādei

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 18:12, 04.06.2020


Valdība šodien piekrita piešķirt 1,86 miljonus eiro, lai Latvijas Televīzijas (LTV) vajadzībām iegādātos jaunu programmu izlaides kompleksu (PIK).


Foto: LETA

VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) 2019.gada 20.maijā izsludināja atklātu iepirkumu konkursu par PIK iegādi". LTV iepirkumu komisija saņēma divus piedāvājumus, kuru atbilstības izvērtējums Konkursa prasību nosacījumiem ir pabeigts 19.februārī. Viena pretendenta piedāvājums atzīts par atbilstošu.

Pretendenta finanšu piedāvājums ir spēkā 12 mēnešus, skaitot no 2019.gada 20.jūnija (līdz 2020.gada 20.jūnijam). Finanšu piedāvājuma kopējā summa 1 538 564 eiro bez PVN (21%) ir nemainīga un iekļauj jebkādas izmaksas, kas varētu rasties, izpildot iepirkuma līgumā noteiktos darbus un piegādes, un nodrošinot garantijas saistības.

LTV PIK iegādi ir spējīga nodrošināt tikai ar papildu kopējā finansējuma piešķīrumu 1 861 663 eiro apjomā. LTV pastāvīgā iepirkumu komisija līdz šim nav pieņēmusi lēmumu attiecībā uz izsludinātā konkursa rezultātu.

LTV ir iesniegusi Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) visus PIK iepirkuma procedūras ietvaros saņemtos piedāvājuma dokumentus, tai skaitā arī pretendenta finanšu piedāvājumu ar detalizētu aprēķinu. Visi izmantojamie finanšu līdzekļi ir attiecināmi uz maksājumiem par ilgtermiņa ieguldījumu iegādi. Iesniegtie dokumenti satur komecnoslēpumu un ir izsniedzami pēc atsevišķa un pamatota pieprasījuma.

Atkarībā no pieņemtā lēmuma pastāv divi tālākas attīstības scenāriji. Gadījumā, ja LTV netiks piešķirti nepieciešamie līdzekļi PIK iegādes darījuma finansēšanai, konkurss tiks izbeigts bez rezultāta. Gadījumā, ja LTV savlaicīgi tiks piešķirti nepieciešamie līdzekļi PIK iegādes darījuma finansēšanai, par konkursa uzvarētāju tiks atzīts pretendents, ar kuru tiks slēgts atbilstošs iepirkuma līgums.

LTV valde 14.aprīlī piedalījās attālinātā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē, kuras laikā tika nolemts noskaidrot pirmsšķietamas PIK funkcionalitātes ārpakalpojuma darījuma izmaksu aplēses. LTV 17.aprīlī iesniedza vēstuli komisijai un NEPLP ar divu iespējamo pretendentu veiktajām cenu piedāvājuma aplēsēm. Papildus tika veiktas aplēses arī scenārijam, ja PIK tiktu nomāts. Ņemot vērā faktu, ka konkursa prasībās tika iekļauta obligāta prasība nodrošināt PIK ar piecu gadu ražotāju garantiju, arī ārpakalpojuma finanšu piedāvājumu aplēses tika lūgts iesniegt piecu gadu darījumam.

LTV saņēma divas ārpakalpojuma aplēses ar gada pakalpojuma maksu 510 000 eiro bez PVN (21%) un 360 000 eiro bez PVN (21%), kas attiecīgi veido 3 085 500 eiro ar PVN un 2 178 000 eiro ar PVN piecu gadu periodā, tādējādi redzams, ka abi ārpakalpojuma piedāvājumi PIK iespējamajai nomai būtiski pārsniedz PIK iegādes izmaksas.

Starp diviem iespējamajiem scenārijiem - PIK noma vai PIK iegāde - NEPLP ir pieņēmusi lēmumu izvēlēties otru scenāriju, kas ir ne vien ekonomiski izdevīgāks, bet balstīts arī Valsts drošības dienesta informācijā, ka PIK noma nav valsts drošības interesēs, tādējādi Valsts drošības dienests rekomendē PIK iegādāties.

Pašreiz ekspluatācijā esošais PIK tika iegādāts 2010.gadā kā iepriekš lietots aprīkojumu kopums. Tehnoloģiju ražotāji jau, sākot ar 2014.gadu, pakāpeniski ir atteikušies no kompleksa tehnoloģisko vienību atbalsta nodrošināšanas. LTV rīcībā ir izsīkušas rezerves daļas, lai savlaicīgi spētu atjaunot esošā kompleksa veiktspēju. LTV jau pašreiz nav spējīga atjaunot daļu no nepieciešamās PIK funkcionalitātes. Tas savukārt nozīmē, ka jebkura PIK tehnoloģiskā ražošanas procesa vienības bojājuma gadījumā LTV darbība būs apdraudēta.

Ņemot vērā iepriekš norādīto, lai nodrošinātu LTV darbības un satura raidīšanas nepārtrauktību, no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" NEPLP piešķirts finansējums 1 861 663 eiro apmērā pārskaitīšanai LTV PIK iegādei. LTV apņemas piešķirto finansējumu izlietot līdz 2020.gada beigām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Palielinās dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā

No šā gada 1.jūnija plānots palielināt dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā par plastmasas iepakojumiem, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes publicētais lēmums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika Izmaiņas kadastrālajā vērtējumā var palīdzēt mājsaimniecībai ap 500 EUR (VIDEO)

Privātmājas reģistrācija tāpat kā iepriekš tiks pieteikta būvniecības informācijas sistēmā.

Ekonomika «Maxima Latvija» peļņa pērn sasniegusi 56,529 miljonus eiro

Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 1,073 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 84,9% - līdz 56,529 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Ekonomika Nauda vecumdienam: Latvijā fiksēja pensiju iemaksu pieaugumu par 18% (+VIDEO)

Ikviens iedzīvotājs pats ir atbildīgs par savu uzkrājumu, pauž eksperts.

Lasiet arī

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.

Ekonomika  Budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta

Latvija pietuvojusies "sarkanajai iezīmei" - Māstrihtas 3% no IKP robežai.

Ekonomika FM: 2024.gadā budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9%

Šajā gadā valdības budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP), pietuvojoties tuvu Māstrihtas 3% no IKP robežai, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā Latvijas Stabilitātes programmas projektā 2024.-2028.gadam, ko otrdien skata valdībā.