• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


4.maršrutā Rīgā sāk kursēt ar ūdeņradi darbināmi trolejbusi

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
22:16, 24.03.2020


Rīgā, 4.trolejbusu maršrutā "Centrāltirgus - Šmerlis", sākuši kursēt ar ūdeņradi darbināmi trolejbusi, informēja SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča.



Uzņēmums ūdeņraža ražošanas, uzpildes un uzglabāšanas staciju, kas atrodas Rīgā, Vienības gatvē 6, ekspluatācijā nodeva pērnā gada decembrī. No marta sākuma tā darbojas testa režīmā.

Pēc uzņēmuma valdes locekļa Jāņa Golubeva paustā, februāra vidū uzņēmumā bija ieradušies firmas "Nel Hydrogen" pārstāvji no Dānijas, lai veiktu pēdējos iekārtu salāgošanas darbus un patlaban ir uzsākts stacijas darbs testa režīmā, kura laikā notiek arī trolejbusu uzpilde ar ūdeņradi un tiek veikti pasažieru pārvadājumi, izmantojot ūdeņraža dzinēju.

"Pirmie testa rezultāti ir veiksmīgi un redzam, ka visas iekārtas darbojas, taču vēlamies būt 100% droši, ka viss darbojas nevainojami, tāpēc veiksim atkārtotus testus. Ceram, ka process būs veiksmīgs un tuvāko mēnešu laikā stacija uzsāks savu darbu pilnībā," sacījis Golubevs.

Izmantojot ūdeņradi, trolejbusi var nobraukt līdz 150 kilometriem, savukārt viena trolejbusa uzpilde ar ūdeņradi aizņem līdz 10 minūtēm. Kopumā uzņēmuma rīcībā ir 10 ar ūdeņradi darbināmi trolejbusi.

Kā ziņots, ūdeņraža uzpildes stacijas būvniecība tika uzsākta 2017.gada maijā un sākotnēji bija plānots, ka projekts tiks pabeigts līdz 2018.gada beigām. Projekts ir starptautisks un tajā piedalās seši partneri no trim valstīm - Latvijas, Igaunijas un Nīderlandes.

Tā kā visiem projekta partneriem tika konstatēts projekta izpildes kavējums, pērn 26.februārī projekta uzraudzības aģentūra "Inovation and Networks Excevative Agency" apstiprināja Granta līguma grozījumus, kas paredz pagarināt projekta ieviešanas termiņu līdz 2020.gada 30.jūnijam.

"Latvijā projekta aizkavēšanās no sākotnēji noteiktajiem termiņiem konstatēta ūdeņraža uzpildes stacijas būvniecības un ekspluatācijā nodošanas procesā un transportlīdzekļu izmēģinājumu testos," norāda uzņēmumā.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 16,1 miljons eiro, no kuriem 50% līdzfinansē Eiropas savienība. Izmaksās ietverta arī trolejbusu iegāde.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gada inflācija eirozonā aprīlī saglabājusies 2,4% līmenī

Gada inflācija eirozonā aprīlī veidoja 2,4%, tādējādi tā saglabājusies nemainīgā līmenī salīdzinājumā ar martu, liecina otrdien publiskotais Eiropas Savienības statistikas departamenta "Eurostat" ātrais novērtējums.

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.

Ekonomika  Budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta

Latvija pietuvojusies "sarkanajai iezīmei" - Māstrihtas 3% no IKP robežai.

Lasiet arī

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sports Šilovs neglābj «Canucks» no otrā zaudējuma Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas mačā atvairīja 20 metienus, taču neglāba Vankūveras "Canucks" no otrās neveiksmes.

Ekonomika Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus

Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus, tomēr arvien vairāk cilvēku pirkumiem sāk izmantot arī mobilos telefonus, liecina starptautiskā interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" veiktās aptaujas dati.

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".