• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Elektroauto braucēji šokā: Viena uzlāde 8 eiro vietā nu izmaksās pat 50!

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
17:18, 19.01.2020 7


Ionity - viens no lielākajiem uzlādes staciju tīkliem Eiropā, maina lietošanas noteikumus un nosaka citus tarifusvēsta iauto.lv. Ja līdz šim automašīnu īpašniekiem par akumulatora uzpildi bija jāmaksā konstanta maksa (8 eiro), tad turpmāk būs jāmaksā par izlietoto elektroenerģijas daudzumu (0,76 eiro par kilovatstundu).



Kā aprēķinājis interneta izdevums AutoEvolition, pārejot uz jauno aprēķina metodi, ar 62 kilovatstundu akumulatoru apgādātā Nissan Leaf uzlāde izmaksās gandrīz 50 eiro. Un tas ir mazāk izdevīgi nekā piepildīt ar benzīnu, piemēram, Volkswagen Golf.

Ionity izveidoja BMW Group, Daimler, Ford Motor un Volkswagen Group, vēlāk projektam pievienojās arī Hyundai. Mūsdienās tas ir viens no visstraujāk augošajiem uzlādes punktu tīkliem, kuram ir vairāk nekā divi simti staciju 20 valstīs. Līdz 2020. gadam to skaits sasniegs 400 vienības.

No šī gada 31. janvāra tarifi tiks aprēķināti saskaņā ar jaunajiem noteikumiem - atkarībā no izlietotajām kilovatstundām. Rezultātā, ja agrāk automašīnu īpašnieki maksāja vienādi neatkarīgi no stacijā pavadītā laika, tad tagad maksa par pilnu uzlādi daudzkārt palielināsies. Un dažos gadījumos enerģijas papildināšana Ionity stacijās būs mazāk rentabla nekā parastas automašīnas uzpildīšana ar degvielu degvielas uzpildes stacijā, noteikti nav tas, ko gaidīja videi draudzīgo automašīnu īpašnieki.

Autoevolution aprēķini liecina, ka Vācijā Nissan Leaf akumulatora uzlādēšana izmaksas 49 eiro, kas ir pietiekami, lai Golf iepildītu 35 litrus degvielas. Ar šo daudzumu benzīna golfiņš nobrauks gandrīz 600 km, kamēr japāņu elektromobilis – vien aptuveni 385 km.

Ionity skaidro, ka jaunā cenu politika ir vairāk caurspīdīga un ekonomiski dzīvotspējīgāka. Uzlādes tīkla operators uzsver, ka viņu klientiem ir pieejams abonēšanas pakalpojums, kas nodrošina īpašus nosacījumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Ekonomika Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Lasiet arī

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.