• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pēc ilgstošas cīņas ar Covid-19 mūžībā aizgājis Stradiņa slimnīcas infektologs

Teksta izmērs Aa Aa
COVID-19
VS.LV 14:31, 01.01.2021


Ceturtdienas vakarā pēc ilgstošas cīņas ar slimību mūžībā ir aizgājis Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārsts infektologs Pauls Aldiņš, aģentūru LETA informēja slimnīcā.



"Slimnīca ir zaudējusi izcilu ārstu, zinātnieku, pedagogu un kolēģi. Viņa ieguldījums Latvijas infektoloģijas nozares attīstībā ir nepārvērtējams. Aldiņš ir viens no HIV, imūnsupresēto pacientu un vīrusa hepatīta modernās ārstēšanas pamatlicējiem Latvijā, nenogurstoši izglītojis kolēģus un studentus abās Latvijas medicīnas universitātēs," stāstīja slimnīcā.

Ārstniecības iestādē uzsver, ka saskarsmē ar pacientiem Aldiņš bijis ārsta visaugstāko ētikas un profesionalitātes standartu paraugs, arī darbā pret kolēģiem vienmēr atsaucīgs, pacietīgs un laipns, nekad neaizmirsa izpildīt solīto, bija precīzs līdz sīkākai detaļai.

Aldiņš pārstāvēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas vārdu ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskā mērogā, piedaloties gan pētniecības, gan izglītojošās aktivitātēs, akcentēja slimnīcā.

Tāpat kopš Covid-19 pandēmijas pirmsākumiem Aldiņš aktīvi iesaistījās šīs slimības ārstēšanā, diemžēl pats zaudējot cīņā ar to, atklāja slimnīcā.

Ārstniecības iestāde izsaka visdziļāko līdzjūtību Aldiņa ģimeni, piederīgajiem, draugiem un kolēģiem, viņu pāragri mūžībā pavadot.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

COVID-19 Ceturtdien Latvijā reģistrēti 395 Covid-19 gadījumi; 4 mirušajiem

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 395 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par četru ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Trešdien Latvijā reģistrēti 498 Covid-19 gadījumi; 2 mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 498 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par divu ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Otrdien Latvijā reģistrēti 645 Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 645 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Latvijā slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 272

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoto ar Covid-19 inficēto pacientu skaits ir samazinājies no 278 līdz 272, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Lasiet arī

Kriminālziņas Rīgas Zooloģiskā dārza kamieļu aplokā gājis bojā dzīvnieku kopējs

Ceturtdien neilgi pirms plkst.15 Rīgas Zooloģiskajā dārzā kamieļu aplokā letāli ievainots dzīvnieku kopējs, informēja Rīgas Zooloģiskajā dārza pārstāvji.

Kultūra Miris dzejnieks un žurnālists Viktors Avotiņš

Sestdien 76 gadu vecumā miris dzejnieks un žurnālists Viktors Avotiņš, liecina informācija Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieku uzturētajā vietnē "literatura.lv".

Sports Miris bijušais basketbolists un Saeimas deputāts

Piektdien 80 gadu vecumā miris bijušais basketbolists un Saeimas deputāts Kārlis Strēlis, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Kultūra Miris latviešu diriģents Jānis Zirnis

79 gadu vecumā miris latviešu diriģents, pedagogs Jānis Zirnis, teikts Latvijas diriģentu asociācijas publiskajā paziņojumā.