• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Karavīri apguvuši dronu operatora specialitāti

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:54, 25.04.2024

Andris Ērglis


Aizsardzības ministrija aicina jauniešus līdz šī gada 15.jūnijam brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienestam.



Ceturtdien, 25.aprīlī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds apmeklēja Ādažu poligonu, kur apbalvoja pirmos Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku valsts aizsardzības dienesta karavīrus, kas sekmīgi apguvuši bezpilota lidaparātu kursu un ieguvuši dronu operatora specialitāti.

"Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem turpmākajos gados būs jānodrošina aizvien apjomīgāku moderno tehnoloģiju - dronu, elektroniskās karadarbības sistēmu un mākslīgā intelekta - ieviešanu bruņojumā, lai attīstītu viedo aizsardzību. Jau šobrīd mūsu valsts aizsardzības dienesta karavīri var pilnvērtīgi apgūt dronu operatora specialitāti. Jo ātrāk apgūsim aizsardzībā nepieciešamās tehnoloģiskās iemaņas, jo veiksmīgāk varēsim virzīties uz viedo aizsardzību," sacīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

Jau ziņots, ka šī gada janvārī dienestu valsts aizsardzības dienestā uzsāka 125 valsts aizsardzības dienesta karavīri, kuri pilda dienestu Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljonā Rīgā, Gaisa spēkos Lielvārdē un Zemessardzes 2. Vidzemes brigādē.

Tāpat Aizsardzības ministrija aicina jauniešus līdz šī gada 15.jūnijam brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienestam, lai 11 mēnešu ilgās apmācības uzsāktu 2025.gada janvārī. Šajā iesaukumā plānots iesaukt 210 personas.

Valsts aizsardzības dienesta 2025.gada janvāra 11 mēnešu dienests Nacionālo bruņoto spēku vienībā tiks īstenots trīs dienesta vietās: Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljonā, Gaisa spēkos un Zemessardzes 2. Vidzemes brigādē.

Vienlaikus līdz šī gada 15.jūnijam, piesakoties brīvprātīgi, līdz 200 personām paredzēts uzņemt piecu gadu dienestā Zemessardzē un līdz 50 personām augstskolu un koledžu studentiem paredzētajā rezerves virsnieka programmā militārās izglītības iestādē vai Nacionālo bruņoto spēku vienībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Aizsardzības ministriju gaida reorganizācija?

Evika Siliņa: "Runa ir arī par to, kādā veidā mēs organizēsim darbu, lai arī mūsu aizsardzības spējas kļūtu stiprākas un varētu attīstīt militāro industriju. Par to esmu runājusi gan ar aizsardzības, gan ar ekonomikas ministru. Es no viņiem sagaidu kopīgu informatīvo ziņojumu valdībā. Ir jāizstrādā militārās industrijas stratēģija."

Sabiedrība Kara gadījumā cels barikādes

Aizsardzības ministrija ir sagatavojusi rokasgrāmatu pašvaldību sadarbībai ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), kurā kara gadījumā cita starpā pašvaldības aicinātas palīdzēt ielu plāksnīšu aizkrāsošanā, barikāžu veidošanā un iedzīvotāju apbedīšanā.

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.

Interesanti fakti Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 Patria bruņumašīnu

Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 "Patria" bruņumašīnu, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).