• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


NMPD brigādes maksas izsaukuma cena turpmāk būs par 9 eiro dārgāka - 71,62 eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 14:48, 13.10.2020


Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu maksas izsaukums turpmāk izmaksās 71,62 eiro līdzšinējo 62,20 eiro vietā, paredz otrdienas valdībās sēdē atbalstītie grozījumi dienesta maksas pakalpojumu cenrādī.


Foto: LETA

Veselības ministrijā piekodināja, ka izmaiņas neskar iedzīvotājus, kuriem nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība.

NMPD pakalpojuma cenrāža izmaiņas neattiecas uz dienesta pamatfunkciju veikšanu. Dienesta pamatfunkcija ir neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana iedzīvotājiem smagu, dzīvību apdraudošu veselības problēmu gadījumā. Arī turpmāk izsaukumi pie pacientiem, kuriem ir nopietnas veselības problēmas un ir apdraudēta cilvēka dzīvība, ir bez maksas.

Tikmēr NMPD maksas pakalpojumu cenrādī veiktas izmaiņas, pielāgojot to faktiskajām izmaksām. Maksas pakalpojumu cenrādis pamatā attiecas uz iestādēm un uzņēmumiem, kuriem noteiktās situācijās nepieciešams piesaistīt dienesta medicīniskos resursus. Maksas pakalpojumi, ko NMPD sniedz iestādēm un uzņēmumiem, ir, piemēram, mediķu dežūras masu pasākumos, plānveida medicīniskā transportēšana, pirmās palīdzības pasniedzēju apmācības.

NMPD sniegto maksas pakalpojumu izmaksas ir palielinājušās līdz ar NMPD darbinieku darba samaksas palielinājumu. Atlīdzības apmēra izmaiņas ietekmē gandrīz visu pakalpojumu izmaksu apmērus. Pieaugušas arī izmaksas par licencēm un programmām, kā arī medicīniskā aprīkojuma un informācijas tehnoloģiju gada izmaksas. Līdz ar to bija nepieciešams pārskatīt arī maksas pakalpojumu cenrādi, lai dienestam nerastos zaudējumi, skaidroja VM.

Ministrijā atgādina, ja situācija nav neatliekama, bet persona tomēr uzstāj uz brigādes nosūtīšanu, tad dienests izsaukumu var veikt tikai kā maksas pakalpojumu un tikai tad, ja to pieļauj operatīvā situācija. Diennaktī kā maksas pakalpojums tiek veikti astoņi līdz desmit šādi izsaukumi.

Zvanītājs tiek informēts par samaksu jau izsaukuma pieteikšanas laikā, un viņš apstiprina pakalpojuma saņemšanu, savukārt izrakstītais rēķins tiek nosūtīts pa pastu.

Jaunais maksas pakalpojumu cenrādis stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība «Tuberkuloze joprojām ir viena no nāvējošākajām infekcijas slimībām»‎ (+VIDEO)

Austrumu slimnīca Rīgā ir uzkrājusi lielu pieredzi infekcijas apkarošanā.

Veselība Drošības pasākumi pavasara sauļošanās laikā: farmaceita padomi (+VIDEO)

Lielākajai daļai pieaugušo ir nepieciešama aptuveni pusglāze vai vairāk kosmētikas līdzekļa.

Veselība Latvijā kopš 2019.gada reģistrēti 34 ievesti Denges drudža gadījumi

Latvijā kopš 2019.gada reģistrēti kopumā 34 ievesti Denges drudža gadījumi, savukārt inficēšanās Latvijā nav konstatēta, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Aptauja: Latvijā 40% autovadītāju pie stūres dzer kafiju

Latvijā 40% autovadītāju, braucot pie stūres, dzer kafiju, bet 39% autovadītāju mēdz runāt pa telefonu, aģentūru LETA informēja kāda SIA pārstāvji, atsaucoties uz "Atbildīgas braukšanas indeksa" aptauju.

Lasiet arī

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Ekonomika Ekonomists: Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus

Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus, teica ekonomists Andris Miglavs.

Sports Latvijas hokejisti pārliecinoši zaudē Zviedrijai (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionātā piektajā mačā ar 2:7 (0:2, 2:4, 0:1) zaudēja Zviedrijas valstsvienībai.

Sabiedrība Nākamgad Rīgā notiks Eiropas jauno zinātnieku saiets (+VIDEO)

Katru gadu nemainīgi četri pirmās vietas ieguvēji saņem 7000 eiro lielu naudas balvu.