• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kuldīgas slimnīcai - jauna iekārtas dzīvības funkciju nodrošināšanai par 50 000

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 15:11, 26.04.2020


Kuldīgas slimnīca par nepilniem 50 000 eiro ir iegādājusies jaunas iekārtas dzīvības funkciju nodrošināšanai pieaugušajiem un jaundzimušajiem, informēja SIA "Kuldīgas slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa.



Jaunās iekārtas nomainīs "morāli un fiziski novecojušo tehnoloģiju", kā arī uzlabos pacientu ārstēšanas un aprūpes kvalitāti, sola slimnīca.

Dzemdību nodaļā nomainīts jaundzimušā intensīvās aprūpes galds, kas izmaksājis 19 239 eiro. To izmanto, lai uzreiz pēc dzemdībām mazuli nosvērtu un nomērītu, taču sarežģījumu vai komplikāciju gadījumā spētu veikt arī intensīvo aprūpi, piemēram, intubāciju vai elpināšanas funkciju nodrošināšanu.

Neonatoloģe Ramona Irbe skaidroja, ka jaunā iekārta ir kompaktāka un modernāka, aprūpes galdam ir apsildāms gēla matracis, nodrošinot mazulim termisko stabilitāti. Līdzšinējais aprūpes galds tiks izmantots nodaļas jaundzimušo aprūpes telpā, kur mazuļiem nodrošina ilgstošāku aprūpi.

Dzemdību nodaļai iegādāts arī neinvazīvās plaušu ventilācijas aparāts, ar kuru skābekļa padevi nodrošina, bērnu neintubējot. Iekārta izmaksājusi 15 730 eiro.

Ventilācijas aparātu pielieto neiznēsātiem mazuļiem un jaundzimušajiem ar elpošanas problēmām. "Cenšamies nodaļu nodrošināt ar modernām jaunās paaudzes iekārtām. Ejam līdzi laikam un sekojam jaunākajiem atklājumiem un pētījumiem. Kuldīgas slimnīcā ir ļoti labi nokomplektēta pirmā līmeņa dzemdību aprūpe," piebilda Irbe.

Savukārt anestezioloģijas un reanimatoloģijas nodaļā un uzņemšanas nodaļā iegādāti divi mobili defibrilatori, kurus izmanto ne tikai pacientu sirds apstāšanās gadījumā, bet arī vitālo funkciju - pacienta sirdsdarbības, asinsspiediena un skābekļa piesātinājuma asinīs - monitorēšanai un sirds ārējas stimulācijas veikšanai pacientiem ar ļoti smagiem sirds ritma traucējumiem.

Slimnīcas galvenā ārste Svetlana Serpāne skaidroja, ka to priekšrocība ir kompaktais izmērs, lielā jauda un plašās pielietošanas funkcijas. Reanimācijas procesā iekārtā iespējams saglabāt informāciju par medikamentiem, kuri ievadīti pacientam, un ievadīšanas laiku. Defibrilatori ir pārvietojami un to darbības laiks bez elektrības var būt līdz 12 stundām. Abi defibrilatori izmaksājuši 14 977 eiro.

Iekārtas iegādātas ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu. ERAF projektā kopumā Kuldīgas slimnīcai plānots iegādāties 151 iekārtu, tajā skaitā diagnostikas iekārtas un sistēmas, izmeklējuma galdus, pacientu ratus, gultas un citas iekārtas desmit dažādām slimnīcas struktūrvienībām par kopējo summu 1 247 490 eiro. Projektā 85% ir ERAF līdzfinansējums, 9% - valsts budžeta dotācija, un 6% - Kuldīgas slimnīcas finansējums. Projekts ilgs līdz 2021.gada nogalei.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība SPKC sniedz padomus talkas dalībniekiem (+VIDEO)

Lai āra darbs sagādātu prieku, jums jāievēro vienkārši noteikumi.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Lasiet arī

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kultūra Dziedāja Palū: «Tas ir stāsts par to, kas notiek sievietes prātā» (+VIDEO)

Palū ar ievērojamiem sasniegumiem piedalījusies šovā “Lietuvas balsas”, nokļūstot populārās lietuviešu dziedātājas Monikas Liu komandā.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.