• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas šķēpmetēji Mūze piektā un Čakšs septītais Dimanta līgas finālā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 21:00, 10.09.2021


Latvijas šķēpmetēji Līna Mūze un Gatis Čakšs ceturtdien ieņēma attiecīgi piekto un septīto vietu Cīrihē notikušajās Dimanta līgas vieglatlētikā finālsacensībās.


Foto: LETA

Mūze savu labāko rezultātu sasniedza ceturtajā mēģinājumā, šķēpu raidot 60,18 metru tālumā.

Pirmajos divos piegājienos viņa šķēpu meta 60,11 un 60,02 metrus tālu, trešais metiens netika ieskaitīts, bet piektajā un sestajā tika sasniegta 57,58 un 58,55 metru atzīme.

Uzvaru svinēja vāciete Kristīne Husonga, kura par līderi kļuva trešajā sērijā ar 64,20 metru tālu metienu, bet pēdējā piegājienā rezultātu uzlaboja līdz 65,26 metriem.

Otro vietu ar 62,68 metriem izcīnīja austrāliete Kelsija Lī Bārbere, bet cīņā par bronzu čehiete Nikola Ogrodnīkova uzveica savu tautieti pasaules rekordisti Barboru Špotākovu - 61,54 metri pret 61,43 metriem. Aiz Mūzes ar 52,30 metru tālu raidījumu palika poliete Marija Andrejčika, kuras maijā sasniegtais rezultāts 71,40 metri ir sezonas tālākais metiens.

Tikmēr Čakšs vīriešu sacensībās pirmajā mēģinājumā meta 68,67 metru tālumā, otrais piegājiens netika ieskaitīts, bet no turpmākajām sacensībām latvietis izstājās. Čakšs aģentūrai LETA atklāja, ka izstājies, jo savainojis starpribu muskuli un šī iemesla dēļ vairs neesot bijis iespējams izpildīt metienus. Iesildoties viss esot bijis kārtībā līdz tam brīdim, kad metiena laikā tika gūts savainojums.

Uzvaru izcīnīja vācietis Johanness Feters, kurš otrajā sērijā šķēpu meta 89,11 metru tālu, kas gan krietni atpaliek no viņa šīs sezonas pasaules labākā rezultāta 96,29 metriem. Otro vietu izcīnīja viņa tautietis Juliāns Vēbers ar 87,03 metru tālu raidījumu un trešais bija čehs Jakubs Vadlejhs, kurš šķēpu meta 85,22 metrus tālu.

Aiz goda pjedestāla ar 84,98 metru tālumā mestu rīku palika Moldovas šķēpmetējs Andrians Mardare, 81,65 metri piekto vietu deva Grenādas sportistam Andersonam Pītersam, bet sestais ar 78,11 metru bija ārpus konkurences startējušais mājinieks Simons Vīlands.

Dimanta līgas finālos mešanas disciplīnās piedalījās seši labākie sportisti, kuri sezonas gaitā bija iekrājuši visvairāk punktu. Par Dimanta līgas čempioniem savās disciplīnās tika kronēti sportisti, kas uzvarēja fināla sacensībās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Sports Latvijas hokejisti zaudē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Lozannā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.

Lasiet arī

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.