• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kalnu slēpošanas trases gatavas atkusnim un turpina darbību. Cik ilgi vēl?

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 14:25, 25.02.2021


Atkusnim Latvijas kalnu slēpošanas trases ir gatavas, un to darbību tas būtiski pagaidām neietekmē, atzina vairāku kalnu slēpošanas trašu pārstāvji.


Foto: LETA

Trašu pārstāvji prognozē, ka sezona turpināsies vismaz vēl nākamas trīs nedēļas.

"Uz galvenajām trasēm mēs vienmēr ražojam tik daudz sniega, lai izturētu divus atkušņus. Ja divas nedēļas ir silts un lietains, tad galvenās trases izturēs," stāstīja Cēsu novada atpūtas kompleksa "Žagarkalns" direktors Māris Zvīnis.

Kā atzina Zvīnis, apmeklētāju skaits atkušņa periodā samazinās. "Esam novērojuši, ka tiklīdz Rīgā nokūst sniegs, apmeklētāju skaits samazinās, pat tad, ja mums uz kalna sniega vēl ir daudz," sacīja "Žagarkalna" pārstāvis.

Kā informēja Baldones novada atpūtas kompleksa "Riekstukalns" vadītājs Ervīns Kišuro, "Riekstukalns" ir saražojis sniega akumulatorus jeb lielas sniega kaudzes, ko, gadījumā, ja uz kalna rodas kāds caurums, izmanto, lai to izlīdzinātu. Viņš prognozē, ka sniegs uz kalna būs vēl ilgāku laiku, jo marta sākumā temperatūra atkal noslīdēs zem nulles grādu atzīmes.

"Mums ir būtiski, lai temperatūra vakarā nokrīt līdz nullei, lai sniegs atkal varētu savilkties, ja tas pa dienu ir atlaidies," stāstīja Kišuro.

"Gaiziņkalna" slēpošanas trases vadītājs Juris Stradiņš informēja, ka "Gaiziņš" siltās temperatūras dēļ dažas darba dienas pārtraucis uzņemt apmeklētājus, un darbu atsāks piektdien. "Darba dienās cilvēku intensitāte ir samazinājusies, un mēs izlēmām, ka labāk kalnu ir pasaudzēt," sacīja Stradiņš.

Savukārt Engures novada atpūtas kompleksa "Milzkalns" direktors Viesturs Ošinieks atzina, ka atkušņa periodā nedaudz krities apmeklētāju skaits, tomēr kalna darbību tas nav ietekmējis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ungārijas un Slovēnijas hokejisti atgriežas augstākajā divīzijā (VIDEO)

Ungārijas un Slovēnijas vīriešu hokeja izlases sestdien nodrošināja atgriešanos pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Sports Švjonteka Madrides turnīra finālā uzvar Sabaļenku (VIDEO)

Polijas tenisiste Iga Švjonteka sestdien Madrides "WTA 1000" finālā pasaules vadošo tenisistu duelī uzvarēja baltkrievieti Arinu Sabaļenko.

Sports Madrides Real futbolisti kļūst par Spānijas čempioniem

Madrides "Real" futbolisti sestdien savā laukumā svinēja uzvaru un 36.reizi kļuva par Spānijas čempioniem.

Sports Rihardam Bukartam hat-trick graujošā Latvijas hokejistu uzvarā

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien "Arēnā Rīga" ar graujošu uzvaru pār Norvēģiju noslēdza pārbaudes spēļu sēriju pirms pasaules čempionāta, Rihardam Bukartam izceļoties ar trim gūtiem vārtiem.

Lasiet arī

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Veselība Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Linda Rudzroga.

Sports Olimpiskā uguns rīt ieradīsies Francijā

Trešdien Francijas ostas pilsētā Marseļā ieradīsies olimpiskā uguns, un paredzams, ka to sagaidīs ap 150 000 cilvēku.

Veselība Īsa medikamentu lietotāju enciklopēdija: ko farmaceits iesaka (+VIDEO)

Tablešu, kapsulu un dražeju regulārai lietošanai labi palīdz tablešu organizatori.