• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Australian Open finālā Osaka apspēlē Breidiju, 4.reizi uzvarot Grand Slam

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 22:19, 20.02.2021


Austrālijas atklātajā čempionātā sieviešu finālā sestdien japāniete Naomi Osaka apspēlēja Dženiferu Breidiju no ASV, otro reizi uzvarot turnīrā Melburnā un ceturto reizi - "Grand Slam" turnīrā.



Osaka (WTA 3.) apspēlēja Breidiju (WTA 24.) ar 6-4, 6-3.

Pirmā seta vidū tenisistes apmainījās ar zaudētiem savas serves geimiem. Ceturtajā geimā ar pirmo breikbumbu uzvarēja Osaka panākot 3-1, bet nākamajā geimā ar to pašu atbildēja Breidija, mirkli vēlāk izlīdzinot rezultātu - 3-3.

Osakai savas serves geimu uzvarēšana prasīja krietni mazākas pūles nekā pretiniecei. Jau setā garākajā astotajā geimā Osakai bija breikbumba, kuru viņa neizmantoja, devītajā geimā vienu breikbumbu pretiniecei pasniedza arī Osaka, taču tā netika izmantota.

Desmitajā geimā sets beidzās ar Breidijas labu iespēju atspēlēt setbumbu, taču viņas izgājiens pie tīkla beidzās ar spēcīgu sitienu tīklā.

Otrajā setā Osaka turpināja uzvarēt, trešo geimu pabeidzot ar netveramu servi un izvirzoties vadībā ar 3-0, bet brīdi vēlāk otro reizi setā uzvarot, servējot pretiniecei - 4-0.

Breidija nepadevās un mēģināja spēlēt daudzveidīgi, piektajā geimā atspēlējot vienu breiku - 1-4.

Tenisistēm turpinot uzvarēt savas serves geimos, pirmā sešus uzvarētus geimus sasniedza Osaka, uzvarot spēli un kļūstot par Austrālijas čempionāta uzvarētāju otro reizi pēc 2019.gada.

Pēdējā geimā viņa uzvarēja "sausā", mačbumbas izspēlē Breidijai, uzņemot servi, raidot bumbiņu pāri gala līnijai.

Osakai bija vairāk neatvairāmu servju - sešas pret divām pretiniecei -, nedaudz labāks gūto punktu procents gan pēc pirmās, gan otrās serves, kā arī četras no piecām izmantotas breikbumbas, kamēr pretiniece punktā pārvērta divas no četrām šādām iespējām.

Breidijai bija 31 nepiespiestā kļūda, Osakai - 24 kļūdas, bet visā mačā čempione uzvarēja 69 izspēlēs, kamēr pretiniece - 54 izspēlēs.

Osaka divreiz (2018., 2020.) uzvarējusi arī ASV atklātajās meistarsacīkstēs.

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots līdz 21.februārim. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Sports Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē negūst vārtus un papildlaikā zaudē norvēģiem

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Norvēģijai.

Sports Latvijas hokeja izlasei pievienojas uzbrucējs Dzierkals

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas pirms gaidāmā pasaules čempionāta piektdien papildināja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Sports Latvijas hokejisti aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas valstsvienību.

Lasiet arī

Kultūra Pārdaugavas nākotnes forumā definēs kultūras dzīves attīstību

Pārdaugavas nākotnes forumā plāno definēt Rīgas kreisā krasta kultūras dzīves attīstību, informē "Pārdaugavas kultūras apvienība".

Interesanti fakti Iedzīvotāji Latvijā optimistiskāki par dzīves līmeņa uzlabošanos nekā ES vidēji

Latvijā 34% iedzīvotāju cer, ka nākamo piecu gadu laikā to dzīves līmenis paaugstināsies, kamēr Eiropas Savienībā (ES) uz dzīves līmeņa pieaugumu cer vidēji 15%, liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.

Pasaule ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Sabiedrība Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.