• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


TTT Rīga sezonu Baltijas līgā iesāk ar graujošu uzvaru pār Liepāju/LSSS (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 20:16, 03.10.2020


Latvijas titulētākā sieviešu basketbola komanda sestdien "Douglas" Baltijas basketbola līgas šīs sezonas pirmajā duelī izcīnīja graujošu uzvaru pret "Liepājas"/LSSS komandu.


Foto: LETA

"TTT Rīga" viesos ar 101:46 (24:10, 17:18, 34:11, 26:7) uzvarēja "Liepāju"/LSSS.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 19 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Kitija Laksa, kura šajā duelī grozā iemeta piecus no astoņiem tālmetieniem. Vēl 13 punktus pievienoja Binta Drameha, Džesika Tomasa, kurai arī piecas rezultatīvas piespēles un Karlīne Pilābere, kura iekrāja arī 12 bumbas zem groziem.

Liepājas vienībā Ketija Vihmane bija rezultatīvākā ar 15 punktiem.

Rīdzinieces pēc Laksas tālmetiena ātri vien izvirzījās vadībā ar 5:0. Laksa pēc nedaudz vairāk nekā divām nospēlētām minūtēm jau bija realizējusi trīs tālmetienus (11:6), bet Karlīnes Pilāberes "trejacis" panāca 18:8. Latvijas čempiones pēc ātri iekrātā pārsvara laukumā sūtīja rezervistes, bet liepājniece tāpat neprata uzlauzt viešņu aizsardzību un piekāpās ar 10:24.

Otrajā ceturtdaļā Kurzemes komandai spēles gaitu izdevās nedaudz izlīdzināt, taču nākamajā spēles nogrieznī pirmos punktus izdevās gūt vien pēc četrām nospēlētām minūtēm, kad rīdzinieces jau bija izvirzījušās vadībā ar 56:31. Četras minūtes līdz ceturtdaļas beigām Meganas Hafas divpunktu metiens jau deva 38 punktu pārsvaru (69:31), bet pēc 30 nospēlētām minūtēm "Liepāja"/LSSS zaudēja ar 39:75.

Noslēdzošajā ceturtdaļā liepājnieces pretinieču grozu tikpat kā neiekaroja un piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu.

"TTT Rīga" arī šosezon spēlēs FIBA Eirolīgas pamatturnīrā, kur C grupā ielozēta ar Skio "Famila" (Itālija), zvaigžņoto Jekaterinburgas UGMK un kā arī Spānijas vienības Žironas "Spar Citylift" un Sfintu Georges "ACS Sepsi SIC" no Rumānijas pāra uzvarētāju.

Tikmēr Baltijas līgas Starptautiskajā grupā "Kandava" mājās ar 58:53 (17:16, 18:12, 18:15, 5:10) uzvarēja "Jelgavu"/BJSS.

Kandavas komandā Ilze Gotfrīda izcēlās ar 15 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, kamēr 13 punktus pievienoja Laura Ķeistere. Zaudētāju vienībā rezultatīvākā ar 17 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Alise Karlsone.

Savukārt "Saldus"/"Sporta skola" savā laukumā ar 53:45 (18:10, 19:7, 2:13, 14:15) uzvarēja Latvijas U-16 izlasi.

"Saldus"/"Sporta skola" komandā pa desmit punktiem iemeta Laura Ceļapītere, Kolīna Kārtere, kuras rēķinā arī 12 atlēkušās bumbas un Kristiāna Kulačovska. Kate Kondratjeva Latvijas U-16 izlasē iemeta 22 punktus.

Baltijas līgas elites grupā spēlēs piecas Latvijas komandas: "TTT Rīga" (galvenais treneris Mārtiņš Gulbis), "Liepāja"/LSSS (Kaspars Mājenieks), RSU (Aivars Vīnbergs), BJBS "Rīga"/"Juniores" (Ainārs Čukste) un "Latvijas Universitāte" (Matīss Rožlapa).

Turnīram pieteiktas arī četras Lietuvas komandas (Viļņas "Kibirkštis-MRU", Kauņas "Aistes-LSMU", Šauļu "Šiauliai" un Klaipēdas "Neptūnas"), kā arī divas Igaunijas komandas ("Tallinas Universitāte" un "Tartu Universitāte").

Par sezonas beigās paredzētā Latvijas čempionāta izspēles kārtību tiks lemts klubu pārstāvju sanāksmē.

Starptautiskajā grupā, tāpat kā pērn, spēlēs Latvijas un Igaunijas komandas. Latviju pārstāvēs pērn startējušās "Daugavpils Universitāte" (Nikolajs Romaņenko), "Jelgava"/BJSS (Harijs Zelčs), "Jūrmala" (Andris Steļmahs) un "Saldus"/"Sporta skola" (Pēteris Višņēvičs), kā arī piecas jaunas komandas - BJBS "Rīga"/"Juniores-2" (Aigars Nerips), "Kandava"/"Anzāģe" (Roberts Rozentāls), "Dimantu Akadēmija" (Ilze Ose-Hlebovicka), "Kolibri"/LU (Mudīte Gūtmane), Ogres Basketbola skola (Edgars Ikstens) un Latvijas U-16 izlase (Andris Steļmahs).

Baltijas Basketbola līgas čempionātā elites grupā 2018./2019.gada sezonā piedalījās piecas Lietuvas, divas Latvijas un viena Igaunijas komanda, bet 2019./2020.gada sezonā - trīs Latvijas, trīs Lietuvas un divas Igaunijas komandas. Par līgas divkārtējām čempionēm kļuva "TTT Rīga".

Kopš 2019.gada rudens Baltijas līgu atbalsta parfimērijas un kosmētikas mazumtirdzniecības uzņēmums "Douglas Latvija".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ar diviem mačiem Rīgā sāksies Latvijas futbola virslīgas otrais aplis

Šodien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgā Rīgā notiks divas otrā apļa spēles.

Sports «Bayern» un «Real» futbolisti spēlē neizšķirti Čempionu līgas pusfinālā

Minhenes "Bayern" otrdien savā laukumā spēlēja neizšķirti ar Madrides "Real" UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē.

Sports Latvijas U-18 hokejisti nodrošina vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase otrdien pēc Slovākijas izlases graujošas uzvaras nodrošināja vietu pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā.

Sports Porziņģis gūst traumu NBA izslēgšanas turnīra spēlē

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva kājas traumu un iemeta septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.

Lasiet arī

Sabiedrība Tērvetes parks kļūs apmeklētājiem pieejamāks (+VIDEO)

Sprīdītis kļuvis par dabas skaistuma atjaunošanas simbolu.

Sabiedrība Prezidents nosauc galveno budžeta jostu savilkšanas gadījumā

Ja saistībā ar neiepriecinošiem finanšu rādītājiem nāksies īstenot tā dēvētos budžeta konsolidācijas pasākumus, tad galvenais ir, lai neciestu iekšējā un ārējā drošība, izglītība, valsts konkurētspēja un arī veselības aprūpe, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība LIZDA ar Siliņu pārrunās pedagogu streika vienošanās izpildi

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šodien plkst.13 tiksies ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), lai pārrunātu pedagogu streika vienošanās izpildi, aģentūru LETA informēja LIZDA.

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.