• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Juventus svin sauso uzvaru un izcīna devīto Itālijas A sērijas titulu pēc kārtas

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 15:34, 27.07.2020


Futbola grands Turīnas "Juventus" svētdien Itālijas A sērijā svinēja "sauso" uzvaru, tādējādi divas kārtas pirms sezonas beigām izcīnot jau devīto valsts titulu pēc kārtas.


Foto:

"Juventus" mājās ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Sampdoria".

Spēles rezultāts tika atklāts pirmā puslaika septītajā kompensācijas minūtē. Turīnieši ieguva standartsituācijas iespēju pie aptuveni 18 metru atzīmes, bet Miralems Pjaničs sitiena vietā izvēlējās viltīgu piespēli uz otru laukuma pusi, kur Krištianu Ronaldu, neapturējis bumbu, izdarīja spēcīgu un precīzu sitienu.

Pārsvars tika dubultots 67.minūtē, kad Ronaldu apmānīja aizsargu un sita pa vārtiem. Vārtsargs portugāļa sitienu atvairīja, taču Federiko Bernardeči bija nekļūdīgs no tuvas distances.

77.minūtē Mortens Torsbijs viesus atstāja desmit vīru sastāvā, bet minūti līdz mača beigām Ronaldu nerealizēja 11 metru soda sitienu.

"Juventus" divas kārtas līdz sezonas beigām ir septiņus punktus priekšā Milānas "Inter", kā rezultātā svētdien jau tika kronēti čempioni. Turīnieši Itālijas A sērijas trofeju virs galvas cēla jau devīto gadu pēc kārtas, kas piecās vadošajās Eiropas līgās ir jauns rekords.

Kopš sezonas atsākšanas brīža, kas Itālijā bija 20.jūnijs, Ronaldu jau paspēja gūt desmit vārtus. Neviens cits spēlētājs Eiropā tik īsā laika posmā nav spējis demonstrēt labāku sniegumu. Kopumā šajā sezonā Ronaldu vārtsargus pārspēja 31 reizi.

Pēdējo reizi kāds no "Juventus" spēlētājiem tik daudz "golus" iesita 1933./34.gada sezonā. Tolaik to paveica Feliss Borels.

"Esmu gandarīts, ka ar komandu izcīnīju jau otro titulu pēc kārtas. Šis tituls ir veltīts faniem, īpaši tiem, kuri cietuši no pasauli negaidīti pārņēmušās pandēmijas," pēc uzvaras čempionātā savā "Instagram" fanus uzrunāja Ronaldu.

Ronaldu gan, visticamāk, neizdosies kļūt par šīs sezonas Itālijas A sērijas labāko "bombardieri", jo Romas "Lazio" līderis Čiro Immobile svētdienas duelī pret "Verona" izcēlās ar "hat-trick". Romas kluba uzbrucējs šosezon guvis 34 vārtus.

"Juventus" nākamais pārbaudījums būs 7.augustā, kad UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā paredzēta atbildes spēle pret Lionas "Olympique". Pirmajā duelī Lionas vienība uzvarēja ar 1:0.

Turīnas klubam šajā duelī neklāsies viegli, jo svētdien muskuļa traumu guva uzbrucējs Paulo Dibala, taču Danilu Luizs da Silva vienā no epizodēm sadūrās ar pretinieku.

Pēc 36 spēļu kārtām "Juventus" ir līdere ar 83 punktiem, par septiņiem mazāk ir "Inter", bet Bergāmo "Atalanta" seko ar 75 punktiem. Tikpat ir arī Romas "Lazio", 64 punktus iekrājusi "AS Roma", kamēr vadošo sešinieku ar 60 punktiem noslēdz "AC Milan".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ungārijas un Slovēnijas hokejisti atgriežas augstākajā divīzijā (VIDEO)

Ungārijas un Slovēnijas vīriešu hokeja izlases sestdien nodrošināja atgriešanos pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Sports Švjonteka Madrides turnīra finālā uzvar Sabaļenku (VIDEO)

Polijas tenisiste Iga Švjonteka sestdien Madrides "WTA 1000" finālā pasaules vadošo tenisistu duelī uzvarēja baltkrievieti Arinu Sabaļenko.

Sports Madrides Real futbolisti kļūst par Spānijas čempioniem

Madrides "Real" futbolisti sestdien savā laukumā svinēja uzvaru un 36.reizi kļuva par Spānijas čempioniem.

Sports Rihardam Bukartam hat-trick graujošā Latvijas hokejistu uzvarā

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien "Arēnā Rīga" ar graujošu uzvaru pār Norvēģiju noslēdza pārbaudes spēļu sēriju pirms pasaules čempionāta, Rihardam Bukartam izceļoties ar trim gūtiem vārtiem.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā 63% iedzīvotāji izvēlētos investēt nekustamajā īpašumā

Ja būtu pieejami brīvie līdzekļi, 63% Latvijas iedzīvotāju izvēlētos tos ieguldīt nekustamajā īpašumā, iegādājoties mājokli, zemi vai meža īpašumu, liecina bankas "Citadele" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Ekonomika «Pasažieru vilciens» saņēmis 22 no 32 jaunajiem elektrovilcieniem

AS "Pasažieru vilciens" (PV) no Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" patlaban ir saņēmis 22 no paredzētajiem 32 jaunajiem elektrovilcieniem.

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).