• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ostapenko Austrālijas atklāto čempionātu sāk ar pārliecinošu uzvaru

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 08:41, 21.01.2020


Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko otrdien sezonas pirmās "Grand Slam" sacensības Austrālijā sāka ar pārliecinošu uzvaru.



Ostapenko (WTA 45.) pārliecinoši ar 6:1, 6:4 apspēlēja vienu no kvalifikācijas sacensību uzvarētājām Ludmilu Samsonovu no Krievijas (WTA 136.).

Ostapenko labāk servēja, 11 reizes neatvairāmi servēja, kamēr pretiniecei padevās septiņas tādas serves. Arī pirmo servi trāpīt laukumā Latvijas tenisistei izdevās biežāk - 59 procentos gadījumu pret pretinieces 47 procentiem, turklāt uzvarot četrās izspēlēs no piecām.

Ostapenko izmantoja visas trīs iespējas vinnēt breikpunktus, kamēr Krievijas tenisiste ar to galā netika ne reizi no piecām iespējām.

Mačā, kurā tenisistes apmainījās ar uzbrukuma sitieniem no gala līnijas, Latvijas sportiste sakrāja 27 uzvarētas izspēles pret krievietes 17, kā arī 22 reizes kļūdījās - trīs kļūdas mazāk nekā pretiniecei.

Latvijas otrajai raketei sezonas pirmais turnīrs bija paredzēts Oklendā, taču neilgi pirms dalības tajā viņa saņēma sēru vēsti. Mūžībā devās sportistes tēvs, kā rezultātā Ostapenko atsauca dalību no turnīra un uz pāris dienām atgriezās Latvijā.

Ostapenko aizvadītajā gadā vislabāk veicās sezonas nogalē, kad izdevās iekļūt divos finālos, pēdējā no tiem izcīnot trofeju Luksemburgā. Kopumā viņa kortos izgāja 54 reizes, uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm.

Šogad Ostapenko Austrālijas atklātajā čempionātā piedalās jau ceturto reizi karjerā. Iepriekšējos divos gados viņa apstājās trešajā kārtā, kas līdz šim arī ir viņas labākais sasniegums.

Tikmēr Samsonova šosezon bija aizvadījusi piecus mačus, no kuriem četros izdevies uzvarēt. Tiesa, pirmās trīs cīņas viņai bija Brisbenas "Premier" turnīra kvalifikācijā, pēc kuras pamatturnīra otrajā kārtā ar 3-6, 2-6 nācās piekāpties planētas septītajai raketei Petrai Kvitovai no Čehijas.

Samsonovai šī bija debija sezonas pirmajā "Grand Slam". Tāpat viņa pirmo reizi karjerā spēlēja pret Ostapenko.

Turnīrā ar pirmo numuru izlikta pērnās sezonas labākā tenisiste Ešlija Bārtija, savukārt vīriešu konkurencē pirmais numurs piešķirts spānim Rafaelam Nadalam.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies no 20.janvāra līdz 2.februārim. Turnīra kopējais balvu fonds ir 20,4 miljoni eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports «Hurricanes» un «Avalanche» sasniedz Stenlija kausa izcīņas otro kārtu

Karolīnas "Hurricanes" un Kolorādo "Avalanche" otrdien nodrošināja vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā.

Sports Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics".

Sports Šilovs neglābj «Canucks» no otrā zaudējuma Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas mačā atvairīja 20 metienus, taču neglāba Vankūveras "Canucks" no otrās neveiksmes.

Sports Ar diviem mačiem Rīgā sāksies Latvijas futbola virslīgas otrais aplis

Šodien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgā Rīgā notiks divas otrā apļa spēles.

Lasiet arī

Interesanti fakti Rīgā darbojas 17 dzeramā ūdens uzpildes vietas

Iestājoties siltākam laikam, Rīgā atsākta ziemas sezonā pārtrauktā galvaspilsētas parkos ierīkoto brīvpieejas dzeramā ūdens uzpildes vietu jeb tā dēvēto brīvkrānu darbība.

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sports Latvijas hokeja izlasei pievienojas uzbrucējs Dzierkals

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas pirms gaidāmā pasaules čempionāta piektdien papildināja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.