• Benita,
  • Everita,
  • Verita
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Soctīklā par atkrievošanu: «‎Vaņka dumiķis, lai sēž aizkrāsnē un gaida»

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:32, 01.07.2024


Ēdināšanas uzņēmumi var dot savu ieguldījumu valsts valodas mācīšanā.


Jaunā ēdienkarte izraisīja lielu ažiotāžu.

Pazīstams krievvalodīgais blogeris no Rīgas Degi Karajevs protestē pret krievu ēdienkartes izņemšanu no populāras ātrās ēdināšanas restorāna. Tas izraisīja jautrības vilni vairāku komentētāju vidū sociālajā tīklā X (agrāk Twitter).

Andris Vītols: "Jā, neviens jau tagad vairs negrib iet uz krievelīgiem iestādījumiem".

Kristaps Skutelis: "Aha, man ļoti patika Degi dvēseles kliedziens pēc rusņas :)".

vv: "Vaņka tak ir stulbs. Pats apliecina, ka neprot pat angļu val. un bez kirilicas nepratīs ne frī kartupeļus, ne burgeru pasūtīt. Vaņka dumiķis, lai sēž aizkrāsnē un gaida, kad galds pats klāsies, tāpat kā krievu pasakās".

zeltmatis: "Krievijā, viņa senču zemē, viss ir viņa valodā. Latvieši tikai priecātos, ja kaut viens pretīgs vaņka aizvāktos no šejienes tur, kur viņa dzimtene ir, un visās vietās tur viņu apkalpos tikai krieviski, po matuški, mātes valodā. Kā viņiem to ieskaidrot?"

bella: "Lieliski! Citiem uzņēmējiem jāņem par piemēru, rusņa paliks tukšiem vēderiem. Šķiet, ka par šo jāpasaka paldies @liana_langa".

Emīls Rotmejers: "Sen jau vajadzēja atkrievot mūsu valsti".

Einārs Zalkovskis: "Krievs joprojam nesaprot ka viņs ir iebraucejs, un ka viņam ir jaizmirst visas krievu bušanas. Jadzied latvijas himna, jaruna latviski un janosoda putins ar visu kremli. Kam neaiziet, tur palidz tikai čemodans".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Politoloģe: Rinkēvičam ir iespējas saglabāt posteni vēl uz vienu termiņu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs varētu būt starp retajiem šī amata pienākumu pildītājiem, kuram ir iespējas saglabāt posteni vēl uz vienu termiņu, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle, aicināta komentēt Rinkēviča pirmo prezidentūras gadu.

Sabiedrība Pēc lietusgāzēm nākamnedēļ gaidāms sausāks un siltāks laiks

Līdz 8.jūlijam Latvijā saglabāsies mainīgi laikapstākļi un iespējamas spēcīgas lietusgāzes, pēc tam pastiprināsies anticiklona ietekme - laiks kļūs sausāks un siltāks, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

Sabiedrība Artilērijas munīcijas rūpnīca atradīsies Iecavā

Artilērijas munīcijas modulāro pulvera lādiņu ražotni plānots būvēt Iecavas pagastā, un tās ražošanas kapacitāte plānota 50 000 lādiņu gadā, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Sabiedrība Dienā brīžiem spīdēs saule un daudzviet uzlīs

Trešdien Latvijā starp mākoņiem uzspīdēs saule un daudzviet īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Ekonomika «Coface» šogad Latvijā sagaida IKP pieaugumu par 1,8%

Risku pārvaldības kompānija "Coface" šogad Latvijā un Lietuvā sagaida iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu par 1,8%, savukārt Igaunijai otro gadu pēc kārtas tiek prognozēta recesija, sagaidot IKP kritumu par 0,2%, informē "Coface" pārstāvji, atsaucoties uz "Coface" ekspertu novērtējumu jaunākajā risku barometra pētījumā.

Ekonomika Aktīvākie reģioni mājokļu tirgū šogad varētu būt Pierīga, Liepāja un Jelgava

Ja Eiropas Centrālā banka (ECB) šogad turpinās samazināt procentu likmes, darījumu skaits ar nekustamajiem īpašumiem reģionos, visticamāk, pieaugs, un aktīvākie mājokļu tirgi šogad varētu būt Pierīgā, Liepājā un Jelgavā, informē bankas "Citadele" privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks.

Sports Kārsavā atdzīvojusies sporta dzīve (+VIDEO)

Sekotāji bezmaksas var tikt pie granulām un briketēm.

Pasaule Baidens plāno publiskus pasākumus, lai kliedētu bažas par savām spējām strādāt

ASV prezidents Džo Baidens tuvākajās dienās tiksies ar Kongresa līderiem un demokrātu gubernatoriem, sniegs interviju televīzijai un rīkos preses konferenci, lai novērstu pieaugošās bažas par savām spējām pildīt prezidenta pienākumus pēc katastrofālā snieguma pagājušās nedēļas debatēs ar republikāņu kandidātu Donaldu Trampu, otrdien paziņoja Baltais nams.