• Anrijs,
  • Arkādijs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LNB datu centra darbības traucējumi nav saistīti ar kiberuzbrukumu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:18, 03.07.2024


Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) datu centra darbības traucējumi nav saistīti ar kiberuzbrukumu, bet gan ar neplānoti pieaugušo skaitļošanas, tīkla un glabāšanas jaudu, informē LNB pārstāve Ieva Gundare.


Foto: LETA

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" apstiprinājusi, ka nav noticis kiberuzbrukums.

Gundare skaidroja, ka LNB datu centrā pirmdien tika konstatēti darbības traucējumi, kas ietekmē bibliotēkas un datu centra klientu informācijas sistēmu darbību, jo līdz šim izmantotais datu glabāšanas tehnoloģiskais risinājums pilnvērtīgi nenodrošināja neplānoti pieaugošās skaitļošanas, tīkla un glabāšanas jaudas.

Gundare uzsvēra, ka LNB ir identificējusi problēmu un nepieciešamos pasākumus, kā arī piesaistījusi pieredzējušus nozares ekspertus ar starptautisku pieredzi no SIA "Dati Group" un SIA "Lailio Solutions", lai pēc iespējas ātrāk tiktu atjaunota LNB datu centra darbība un informācijas sistēmu pieejamība.

LNB pārstāve norādīja, ka informācijas sistēmu pakāpeniska atjaunošana un problēmu novēršana noris bez pārtraukumiem. Ņemot vērā veicamo darbu sarežģītību un apjomu, pakāpeniska sistēmu darbības atjaunošana notiks līdz nākamās nedēļas sākumam. Datu centra traucējumi neietekmē lielu daļu bibliotēku pakalpojumu un bibliotēkas, tostarp LNB turpina savu darbu, piedāvājot pakalpojumus klātienē.

LNB datu centrs pilda Latvijas Nacionālās bibliotēkas likumā noteiktās funkcijas, uzturot un attīstot tās rīcībā esošo datu centra infrastruktūru, kā arī piedāvā skaitļošanas, datu apstrādes, datu īstermiņa vai ilgtermiņa glabāšanas un informācijas sistēmu izmitināšanas pakalpojumus kultūras un valsts pārvaldes institūcijām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Sadziedēt zobu Kurzemes bērni brauc uz Rīgu (+VIDEO)

Zobārstu trūkums ir problēma visā valstī.

Sabiedrība Visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal pieejama Benjamiņas iela

No piektdienas visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal ir atvērta iepriekš dzelzceļa pārvada izbūves laikā slēgtā Emīlijas Benjamiņas iela, aģentūrai LETA pavēstīja dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.

Sabiedrība Baltkrievijā un Krievijā aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo

Baltkrievijā un Krievijā šogad bijuši aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies tveice

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms karstāks laiks, dažās dienās iespējams pērkona negaiss un ļoti stiprs lietus, liecina jaunākās laika prognozes.

Lasiet arī