• Andžejs,
  • Andžs,
  • Edīte,
  • Esmeralda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baidens plāno publiskus pasākumus, lai kliedētu bažas par savām spējām strādāt

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:27, 03.07.2024


ASV prezidents Džo Baidens tuvākajās dienās tiksies ar Kongresa līderiem un demokrātu gubernatoriem, sniegs interviju televīzijai un rīkos preses konferenci, lai novērstu pieaugošās bažas par savām spējām pildīt prezidenta pienākumus pēc katastrofālā snieguma pagājušās nedēļas debatēs ar republikāņu kandidātu Donaldu Trampu, otrdien paziņoja Baltais nams.


Foto: Instagram

"Mēs patiešām vēlamies pāršķirt lappusi šajā jautājumā," uzsvēra Baltā nama preses sekretāre Karīna Žanpjēra, komentējot aicinājumus Baidenam izstāties no cīņas par Balto namu, lai dotu iespēju citam demokrātu kandidātam.

Žanpjēra sacīja, ka Baidena neveiksmīgā dalība debatēs skaidrojama ar to, ka viņš bijis saaukstējies. Debašu laikā Baidens ne reizi vien ieklepojās.

Baidens vēlēšanu kampaņas pasākumā otrdien teica, ka viņa sliktajā sniegumā debatēs vainojama laika zonu maiņa, jo viņš pirms tam devies uz Eiropu.

"Es nebiju pārāk gudrs. Es nolēmu pāris reizes apceļot pasauli," ironizēja ASV prezidents.

Viņš sacīja, ka jautājumā par ceļošanu neesot klausījis savu personālu un pajokoja, ka debašu laikā "aizmidzis uz skatuves".

Pēc tam, kad telekanāla CNN rīkotajās debatēs ceturtdien 81 gadu vecais Baidens bieži minstinājās, pārteicās un zaudēja domas pavedienu, pastiprinājušās bažas, vai viņš spētu nostrādāt vēl vienu četru gadu amata termiņu.

Demokrātu partijas ziedotāju vidū un Kapitolijā pieaug satraukums par to, vai Baidens spēs uzvarēt Trampu vēlēšanās novembrī, aģentūrai AP sacīja par demokrātu iekšējām diskusijām informēti avoti.

Ir daudz jautājumu, vai Baidena sniegums debatēs uzskatāms tikai par atsevišķu gadījumu. Divi cilvēki, kas ir kopā ar prezidentu aiz slēgtām durvīm, aģentūrai AP pastāstīja, ka Baidens bieži izsakās precīzi un koncentrēti, taču mēdz būt arī brīži, īpaši vakarā, kad viņa domas šķiet juceklīgas, viņš pārtrauc teikumu vidū vai šķiet apjucis. Šie cilvēki ar AP runāja ar nosacījumu, ka tiks saglabāta viņu anonimitāte.

Baidenu neizstāties no vēlēšanu cīņas mudinājusi arī viņa ģimene.

Baltais nams informēja, ka Baidens tuvākajā laikā tiksies ar Kongresa līderiem un trešdien viņam būs tikšanās ar štatu gubernatoriem no Demokrātu partijas. Piektdien Baidens sniegs interviju telekanālam ABC. Prezidentam arī plānoti braucieni uz Viskonsinas štatu piektdien un Filadelfiju svētdien. Savukārt nākamajā nedēļā viņš rīkos preses konferenci NATO samita laikā Vašingtonā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Taivānas tuvumā fiksētas 36 Ķīnas kara lidmašīnas

Taivānas Aizsardzības ministrija piektdien paziņojusi, ka pēdējo 24 stundu laikā salas apkārtnē fiksējusi 36 Ķīnas kara lidmašīnas.

Pasaule Cihanouska: Baltkrieviju nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Putinam

Pasaule nedrīkst aizmirst par Baltkrieviju un to nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, intervijā Latvijas Radio sacīja Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kura šajās dienās viesojas Latvijā.

Pasaule Lielbritānijas vēlēšanās leiboristi izcīnījuši absolūto vairākumu

Ceturtdien notikušajās Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvuši līdz šim opozīcijā bijušies leiboristi, kas apakšnamā izcīnījuši absolūto vairākumu, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.

Pasaule Krievijā noticis Ukrainas dronu uzbrukums šaujampulvera rūpnīcai

Krievijas rietumos ir noticis Ukrainas dronu uzbrukums šaujampulvera rūpnīcai, ceturtdien pavēstīja ziņu avots Kijivas drošības spēkos.

Lasiet arī

Pasaule Kerijs atstās ASV klimata sūtņa amatu, lai palīdzētu Baidenam

Džons Kerijs gatavojas atkāpties no ASV īpašā sūtņa klimata jautājumos amata, lai palīdzētu prezidenta Džo Baidena priekšvēlēšanu kampaņai, vēsta Savienoto Valstu plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz amatpersonu neoficiāli teikto.

Pasaule Avoti: 15.novembrī iespējama Baidena un Sji tikšanās

Sagaidāms, ka ASV prezidents Džo Baidens un viņa Ķīnas kolēģis Sji Dzjiņpins tiksies 15.novembrī Sanfrancisko, trešdien pavēstījuši informēti avoti.

Pasaule Baidens: ASV ir kopā ar Izraēlu

ASV prezidents Džo Baidens sestdien pēc grupējuma "Hamas" uzbrukuma Izraēlai paziņoja, ka "Savienotās Valstis ir kopā ar Izraēlu".

Pasaule ASV prezidenta Džo Baidena dēlam Hanteram izvirzītas apsūdzības. Par ko?

ASV prezidenta Džo Baidena dēlam Hanteram Baidenam ceturtdien tika izvirzītas apsūdzības par nelikumīgu šaujamieroča iegādi un glabāšanu laikā, kad viņš lietojis narkotikas.