• Andžejs,
  • Andžs,
  • Edīte,
  • Esmeralda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aktīvākie reģioni mājokļu tirgū šogad varētu būt Pierīga, Liepāja un Jelgava

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:13, 03.07.2024


Ja Eiropas Centrālā banka (ECB) šogad turpinās samazināt procentu likmes, darījumu skaits ar nekustamajiem īpašumiem reģionos, visticamāk, pieaugs, un aktīvākie mājokļu tirgi šogad varētu būt Pierīgā, Liepājā un Jelgavā, informē bankas "Citadele" privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks.



Darījumu skaits ārpus Rīgas pēdējos gados ir ar tendenci palielināties Pierīgā, lielajās pilsētās, kā arī pilsētās ar augošu iedzīvotāju skaitu un pietiekami plašu mājokļu piedāvājumu otrreizējā tirgū. Piepildoties prognozēm par procentu likmju samazināšanu, šie reģioni arī būs tie, kur gaidāmi lielākie darījumu skaita pieaugumi šogad, norāda Mūrnieks.

Ņemot vērā pēdējā laika iedzīvotāju skaita pieauguma tendences un kopējo tirgus dinamiku, Mūrnieks prognozē, ka Pierīgā aktīvs mājokļu tirgus sagaidāms Jūrmalas, Mārupes, Ropažu un Ādažu novados. Šajos reģionos biežāk izplatīti ir darījumi ar privātmāju iegādi.

Tālāk no Rīgas darījumu skaita pieaugumu Mūrnieks prognozē Jelgavā, Siguldā, Cēsīs un Liepājā. Tikmēr iedzīvotāji, kuri vēlas iegādāties īpašumu pie jūras, visbiežāk lūkosies Tukuma un Saulkrastu novada virzienā, uzskata Mūrnieks.

Līdzīgi kā Rīgā, arī reģionos visbiežāk tiek finansēti mājokļi sērijveida namos, un šī tendence tuvākajā laikā nemainīsies. Piejūras novados lielāks pieprasījums ir pēc gatavām privātmājām vai zemes apbūves sākšanai.

Bankas "Citadele" otrā ceturkšņa dati liecina, ka lielākais darījumu skaita pieaugums periodā no aprīļa līdz jūnijam vērojams Pierīgas novados. Vidējā izsniegtā hipotekārā kredīta summa bijusi 82 000 eiro, savukārt vidējais atmaksas termiņš - 23 gadi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Rūpniecībai Latvijā palīdzējuši... laika apstākļi

Iesprūdušo rūpniecības eksporta mašīnu ir jācenšas atbloķēt pēc iespējas ātrāk, jo situācija Latvijas eksportā kopumā nav labvēlīga.

Ekonomika Latvijas būvnieki konkursā prezentēja savus labākos sasniegumus (+VIDEO)

Skates finālā par būvju tapšanu stāstīs arī to pārstāvji.

Ekonomika Valsts uzņēmums lidosta Rīga paplašinās: atklāti plāni līdz 2027. g. (+VIDEO)

Paredz nodrošināt kravu apkalpošanas zonas pārbūvi un vienlaikus sniegt ieguldījumu militārajā mobilitātē.

Ekonomika Šogad Latvijā graudaugu raža varētu būt lielāka nekā pērn

Šogad Latvijā graudaugu raža varētu būt lielāka nekā pērn, prognozē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Lasiet arī

Sabiedrība CSP: Latvijā 4,5% iedzīvotāju ir kādreiz nācies neplānoti zaudēt dzīvesvietu

Latvijā 4,5% iedzīvotāju ir kādreiz nācies neplānoti zaudēt dzīvesvietu, ziņo Centrālā statistikas pārvalde (CSP), atsaucoties uz 2023.gada iedzīvotāju aptaujas par ienākumiem un dzīves apstākļiem datiem.

Sabiedrība Rēzeknē plāno izbūvēt jaunus sociālos dzīvokļus

Pašvaldības SIA "Rēzeknes namsaimnieks" plāno startēt konkursā par jaunus sociālo dzīvokļu izbūvi pilsētā.

Ekonomika Iedzīvotājus no nekustamā īpašuma iegādes attur situācija ekonomikā un cenas

Latvijā 38% iedzīvotāju no nekustamā īpašuma iegādes attur situācija valsts ekonomikā un raizes par finansiālo stabilitāti, pavēstīja būvkompānijas un nekustamo īpašumu attīstītāja SIA "Yit Latvija" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Ekonomika VNĪ piedāvā iegādāties īpašumu Kaļķu ielā ar 1,978 miljonu eiro sākumcenu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) atkārtotā izsolē piedāvā iegādāties nekustamo īpašumu Kaļķu ielā ar 1,978 miljonu eiro sākumcenu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".