• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ķirsis: zemes pie lidostas nodošana privatizācijai nav notikusi tiesiski

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:32, 27.03.2024


Vairāku pie Rīgas lidostas esošu zemesgabalu nodošana privatizācijai 2012.gadā nav notikusi tiesiski, trešdien preses konferencē pavēstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).


Foto: LETA

Tas esot secināts pašvaldības veiktajā privatizācijas procesa tiesiskuma izvērtēšanā.

Deputātiem uz lēmuma pieņemšanas brīdi bijusi nepilnīga informācija.

Rīgas dome 6.martā nolēma atzīt par spēku zaudējušu 2022.gada 21.septembrī pieņemto lēmumu par 22 zemes gabalu pie lidostas privatizācijas pabeigšanu, tādējādi atjaunojot īpašumtiesības uz šiem zemes gabaliem.

Iepriekš, 2010.gadā, kad Rīgas mērs bija Nils Ušakovs (S), domes deputāti uzdeva pašvaldības SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" uz šiem zemesgabaliem īstenot reģionāla mēroga izstāžu un konferenču centra izveides projektu un ieguldīja zemesgabalus uzņēmuma pamatkapitālā.

Vēlāk, 2012.gadā, Rīgas dome atteicās no šī projekta un nolēma zemesgabalus nodot privatizācijai.

Ķirsis informēja, ka šis izvērtējums tiks nodots tiesībsargājošajām iestādēm, kā arī tiks rosināts nodot šīs zemes valsts īpašumā.

Kā ziņots, 2022.gadā zemesgabalus pārdeva izsolē un 2023.gadā pašvaldība nolēma sākt lokālplānojuma izstrādi.

Zemesgabalu kopējā platība ir 389 394 kvadrātmetri. Tie atrodas aptuveni 400 metru attālumā no lidostas nožogotās teritorijas un pilsētas robežas ar Mārupes novadu, kvartālā starp Mazās Gramzdas, Kalnciema, Mīkleņu, Kārklu un Mūkupurva ielu. Zemesgabalu robeža atrodas arī aptuveni 500 metru attālumā no Kārļa Ulmaņa gatves, tās labajā pusē, virzienā uz pilsētas centru, un aptuveni 600 metrus no autoceļa, kas ved uz lidostu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aptuveni 700 NATO karavīrus izvietos netālu no Rīgas lidostas

Gatavojoties NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanai līdz brigādes līmenim, paredzēts, ka aptuveni 700 sabiedroto karavīrus izvietos Mārupes novadā, informē aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Sabiedrība Peldošā laboratorija pēta Liepājas ezera stāvokli (+VIDEO)

Skolēni varēs ievākt reālvidē ūdens un tajā esošo organismu – zooplanktonu, fitoplanktonu, bentosa – paraugus.

Sabiedrība Kā panākt lielāko pensijas iemaksas atdevi? Тор grozījumi

Sagatavoti grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā un Ministru kabineta 2017.gada 19.decembra noteikumos "Kārtība, kādā valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītājs aprēķina maksājumu par ieguldījumu plāna pārvaldi, un kārtība, kādā tiek veikta minētā maksājuma uzskaite un ieturēšana".

Lasiet arī

Sabiedrība Ķirsis uztraucas, vai fokuss no tiltiem un ielām līdz tualetēm nebūs par plašu

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārveides par Ārtelpas un mobilitātes departamentu termiņš ir jāpagarina, intervijā "Latvijas Avīzei" paziņojis jaunievēlētais Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Ķirsis: Nav iemeslu neuzticēties kolēģiem jaunajā domes koalīcijā

Nav iemeslu neuzticēties kolēģiem jaunajā domes koalīcijā, intervijā Latvijas Radio šorīt pauda Rīgas mēra vietas izpildītājs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Ķirsis: Mēra amatā manā izpildījumā šova elementus nevarēs sagaidīt

Mēra amatā manā izpildījumā šova elementus nevarēs sagaidīt, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Rīgas vicemērs, mēra amatam virzītais Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Ķisis apstiprina: Rīgas domes Finanšu komiteju vadīšu es

Ņemot vērā, ka Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumus pildīs vicemērs Vilnis Ķirsis (JV), viņš arī vadīs Finanšu un administrācijas lietu komiteju. To apliecināja arī pats politiķis.