• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas mērs kopā ar jaunsargiem izraudzīs galvenās pilsētas egles

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:05, 20.11.2023


Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) šodien kopā ar jaunsargiem un pašvaldības uzņēmuma "Rīgas meži" pārstāvjiem izraudzīs galvenās Rīgas Ziemassvētku Egles, kas rotās Doma laukumu un Rātslaukumu, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.


Foto: LETA

Pirmo reizi Ziemassvētku egles tiks izvēlētas "Rīgas mežu" Gaujas mežniecības teritorijā - pie Siguldas novada Jūdažiem.

Meklēt pilsētas svētku galvenās rotas Rīgas mēram šogad palīdzēs Rīgas 45.vidusskolas Jaunsargu vienība, kuras dalībnieki Lāčplēša dienā nodeva svinīgo solījumu.

"Rīgas mežu" Gaujas mežniecības platība ir ap 20 500 hektāru (ha), kas plešas abpus Vidzemes šosejas - ap Ādažiem, Carnikavu un Kalngali, kā arī ap Stopiņiem un Ulbroku, kā arī nelielas teritorijas Salaspils un Siguldas pusē. Galvenās koku sugas ir priede - ap 90%, bērzs - ap 6%, un egle - ap 5%.

Mežniecības teritorijā ir Eiropas nozīmes aizsargājama teritorija - dabas liegums "Garkalnes meži" 364 ha platībā. Tas ir slavens ar to, ka tajā ligzdo apmēram puse no Latvijas zaļo vārnu populācijas. Daļā mežniecības ir arī dabas parks "Piejūra" 528 ha platībā. Mežniecības teritorijā sastopamas arī tādas reto putnu sugas, kā, piemēram, ūpis un pupuķis.

"Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas rūpējas par 62 000 ha mežiem, 446 ha Rīgas parkiem un apstādījumiem, kā arī par 367 ha kultūras un atpūtas parku "Mežaparks" un par šo teritoriju ilgtspējīgu attīstību, bioloģisko daudzveidību un pieejamību sabiedrībai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība NATO kiberdrošības mācības apliecināja Latvijas ekspertu augsto kvalifikāciju

"Liels kiberuzbrukums var ātri pāraugt liela mēroga drošības krīzē".

Sabiedrība Prezidents Eiropas dienā vēl stiprināt tās vienotību un aizsardzību

Tikai vienota un spēcīga Eiropas Savienība (ES) spēs nodrošināt mieru un labklājību Eiropā, atzīmējot Eiropas dienu, pauž Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Latvijā sāks ieplūst siltāks gaiss, bet diena gaidāma mākoņaina

Ceturtdien no rietumiem Latvijā pakāpeniski sāks ieplūst siltāks gaiss, bet debesis līdz ar gaisa masu nomaiņu būs mākoņainas un vietām, pārsvarā centrālajos rajonos, gaidāms neliels lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Lasiet arī

Sabiedrība Ķirsis uztraucas, vai fokuss no tiltiem un ielām līdz tualetēm nebūs par plašu

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārveides par Ārtelpas un mobilitātes departamentu termiņš ir jāpagarina, intervijā "Latvijas Avīzei" paziņojis jaunievēlētais Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Ķirsis: Nav iemeslu neuzticēties kolēģiem jaunajā domes koalīcijā

Nav iemeslu neuzticēties kolēģiem jaunajā domes koalīcijā, intervijā Latvijas Radio šorīt pauda Rīgas mēra vietas izpildītājs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Ķirsis: Mēra amatā manā izpildījumā šova elementus nevarēs sagaidīt

Mēra amatā manā izpildījumā šova elementus nevarēs sagaidīt, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Rīgas vicemērs, mēra amatam virzītais Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Ķisis apstiprina: Rīgas domes Finanšu komiteju vadīšu es

Ņemot vērā, ka Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumus pildīs vicemērs Vilnis Ķirsis (JV), viņš arī vadīs Finanšu un administrācijas lietu komiteju. To apliecināja arī pats politiķis.