• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ķirsis uztraucas, vai fokuss no tiltiem un ielām līdz tualetēm nebūs par plašu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:36, 22.08.2023


Rīgas domes Satiksmes departamenta pārveides par Ārtelpas un mobilitātes departamentu termiņš ir jāpagarina, intervijā "Latvijas Avīzei" paziņojis jaunievēlētais Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).


Foto: LETA

Jau ziņots, ka jauno departamentu plānots veidot no 1. septembra, apvienojot Satiksmes departamentu ar aģentūru "Rīgas gaisma", pievienojot tam arī Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldi un Teritorijas labiekārtošanas pārvaldi, kā arī no Mājokļu un vides departamenta pārceļot funkcijas saistībā ar ārtelpas objektu un elementu uzturēšanu.

Vienlaikus Satiksmes departaments tā kompetencē esošos uzdevumus saistībā ar satiksmes infrastruktūras stratēģisko plānošanu nodotu Pilsētas attīstības departamentam.

Ķirsis norāda, ka jaunajā koalīcija vēl spriedīs, ko darīt ar departamentu.

Mēru satraucot tas, "vai vienā katlā nesametam pārmēru daudz". Atbildībai par ielu stāvokli paredzēts likt klāt atbildību par "Rīgas gaismu", teritorijas labiekārtošanas pārvaldi, parku apsaimniekošanu – līdz pat sabiedriskām tualetēm.

"Fokuss no tiltiem un ielām līdz tualetēm rada bažas, vai nebūs par plašu," intervijā "Latvijas Avīzei" teicis Ķirsis.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora amata konkurss beidzās bez rezultāta.

Viens no pretendentiem bija arī līdzšinējais Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, kurš tika atstādināts no amata, sākoties konfliktam iepriekšējā koalīcijā.

Pamatojoties uz publiski izskanējušo informāciju, Vaivods no turpmākās dalības konkursā tika izslēgts, bet pēc tam komisija pieņēmusi lēmumu par konkursa izbeigšanu bez rezultāta.

Jau ziņots, ka vēlāk pret Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonām sāktā disciplinārlieta beidzās bez rezultāta un Vaivods amatā tika atjaunots.

Kā iepriekš tika skaidrots deputātiem, līdz ar reorganizāciju plānots risināt trūkstošo darbinieku problēmu. Šobrīd iecerēts Satiksmes departamentam piesaistīt 14 jaunus darbiniekus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Peldošā laboratorija pēta Liepājas ezera stāvokli (+VIDEO)

Skolēni varēs ievākt reālvidē ūdens un tajā esošo organismu – zooplanktonu, fitoplanktonu, bentosa – paraugus.

Sabiedrība Kā panākt lielāko pensijas iemaksas atdevi? Тор grozījumi

Sagatavoti grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā un Ministru kabineta 2017.gada 19.decembra noteikumos "Kārtība, kādā valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītājs aprēķina maksājumu par ieguldījumu plāna pārvaldi, un kārtība, kādā tiek veikta minētā maksājuma uzskaite un ieturēšana".

Sabiedrība Saeima atbalsta alkohola tirgošanu līdz plkst.20

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz ieviest jaunus alkohola tirdzniecības laika ierobežojumus - no pirmdienas līdz sestdienai to varēs tirgot no plkst.10 līdz 20, bet svētdienās - no plkst.10 līdz 18.

Sabiedrība Saeima noraidīja alkohola iegādāšanās vecuma palielināšanu līdz 20 gadiem

Saeima šodien, otrajā lasījumā skatot grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, noraidīja priekšlikumu, kas būtu paredzējis alkoholiskos dzērienus aizliegt pārdot personām, kuras jaunākas par 20 gadiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Ķirsis paziņojis, ko esot svarīgi saprast pagaidu asfalta ieklāšanas lietā

Pašlaik ir svarīgi saprast, vai pagaidu asfalta ieklāšana Slokas ielā ir apzināta nolaidība vai kāds apstākļu kopums, kas noveda pie šādas situācijas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Ķirsis: Nav iemeslu neuzticēties kolēģiem jaunajā domes koalīcijā

Nav iemeslu neuzticēties kolēģiem jaunajā domes koalīcijā, intervijā Latvijas Radio šorīt pauda Rīgas mēra vietas izpildītājs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Ķirsis: Mēra amatā manā izpildījumā šova elementus nevarēs sagaidīt

Mēra amatā manā izpildījumā šova elementus nevarēs sagaidīt, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Rīgas vicemērs, mēra amatam virzītais Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Ķisis apstiprina: Rīgas domes Finanšu komiteju vadīšu es

Ņemot vērā, ka Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumus pildīs vicemērs Vilnis Ķirsis (JV), viņš arī vadīs Finanšu un administrācijas lietu komiteju. To apliecināja arī pats politiķis.