• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tiks apvienotas 10 akadēmiskās institūcijas, izmaksas - 82,5 mlj. eiro (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:11, 23.09.2023


"Stiprināta kopējā sistēmas kapacitāte, caur konsorcijiem", - apsoljia IZM.


Neatkarīgo statusu zaudēs arī Fizikālās enerģētikas institūts.


Līdz 2026.gadam Latvijā tiks apvienotas 10 augstskolas un zinātniskās institūcijas, nesen Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas deputātiem sacīja Andas Čakšas (“Jaunā Vienotība”) vadītās Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji.

Augstskolu strukturālās pārmaiņas, lai veicinātu izcilību un augstākās izglītības un zinātnes kvalitātes un resursu
ieguldījumu efektivitāti un starptautisko konkurētspēju, tostarp integrāciju starptautiskajos augstākās izglītības un pētniecības tīklos nodokļu maksātājiem izmaksās 82,5 miljonus eiro.

"Stiprināta kopējā sistēmas kapacitāte, caur konsorcijiem. Radīts pamats institūciju integrācijai caur sinerģijām un jaunām iespējām starpdisciplinārai pētniecībai un studijām", - ziņo IZM.

Pašlaik ārējās vai iekšējās konsolidācijas īsteno vismaz 10 valsts AII un zinātniskie institūti. Atbalstīti 315 doktoranti, pēcdoktoranti un zinātnieki (profesori) un īstenoti 90 iekšējie granti.

Granti, pauž ministrija, stiprinās augstskolas institucionālo kapacitāti, cilvēkresursu attīstības, studiju kvalitātes, pētniecības izcilības, sadarbības ar industriju un pārvaldības efektivitātes nodrošināšanā.

Ministru kabinets pieņēma virkni lēmumu par augstskolu konsolidāciju: par Latvijas Jūras akadēmijas reorganizāciju, par Liepājas Universitātes reorganizāciju, par Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas reorganizāciju - 3 augstskolas pievienojot RTU; par Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas reorganizāciju - pievienojot RSU; par Banku augstskolas reorganizāciju - pievienojot LU.

Voldemārs Burkevics


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Saņemts līdz šim lielākais pieteikumu skaits RSU medicīnas studijām

Vasaras uzņemšanā Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studiju programmā "Medicīna" saņemts 1591 pieteikums, kas ir par 191 pieteikumu vairāk nekā gadu iepriekš, informē universitāte.

Sabiedrība Studētgribētājiem var nākties gaidīt rindā vienotajā uzņemšanas sistēmā

Lai pieteiktos pamatstudijām elektroniski kādā no desmit Latvijas augstskolām, studētgribētajiem var nākties gaidīt rindā, liecina informācija šo pakalpojumu nodrošinošajā portālā "Latvija.lv".

Sabiedrība LBTU aicina mācīt zemes zinātnes Jelgavā (+VIDEO)

Studenti studiju procesā apgūst ne tikai teorētiskās zināšanas, bet darbojas arī praktiski.

Sabiedrība Sporta pedagoģijas akadēmiju pievieno RSU

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) no šodienas tiek iekļauta Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), paredz sadarbības līgums, kuru aprīlī parakstīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Veselības ministrija, LSPA un RSU.