• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


No šodienas pakāpeniski tiks mainīta 1., 2., 5. un 10. maršruta tramvaju kustība

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 06:50, 06.06.2023


Turpinoties intensīviem sliežu ceļu būvniecības darbiem 11.novembra un 13.janvāra ielas krustojumā, no šodienas pakāpeniski tiks mainīta 1., 2., 5. un 10. maršruta tramvaju kustība, aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".


Foto: LETA

Šodien 1., 2., 5. un 10. tramvaja maršrutā virzienā uz Imantu, Tapešu ielu un Bišumuižu kustība tiks organizēta pa maršrutu līdz 13.janvāra ielas un Aspazijas bulvāra krustojumam, tālāk pa 13.janvāra ielu, 11.novembra krastmalu un tad pa maršrutu uz galapunktu, savukārt otrā virzienā kustība tiks saglabāta gar Centrāltirgu.

Savukārt no rītdienas 1., 2., 5. un 10. tramvaja kustība abos virzienos tiks organizēta tikai pa 13.janvāra ielu.

Būvdarbi 11.novembra krastmalas un 13.janvāra ielas krustojumā tiek līdzfinansēti no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda.

Projektā bez krustojuma pārbūves vēl plānots zemās grīdas tramvaja parametriem pielāgot 7. tramvaja līnijas infrastruktūru posmā no Centrāltirgus ielas līdz galapunktam "Ķengarags" un 5. tramvaja līnijas infrastruktūru posmā no Jūrmalas gatves un Slokas ielas krustojuma līdz galapunktam "Iļģuciems".

Projektā plānots atjaunot četras un izbūvēt vienu apakšstaciju, visas aprīkojot ar elektroiekārtām, ar mērķi nodrošināt atbilstošu jaudas padevi zemās grīdas tramvaja kustības nodrošināšanai.

Kopējās projekta izmaksas plānotas 55,2 miljoni eiro, savukārt Kohēzijas fonda līdzfinansējums ir 85% apmērā no projekta attiecināmajām izmaksām jeb 38,78 miljoni eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas centrā sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji

Rīgā par aizlieguma šķērsot pilsētas centru neievērošanu līdz šim ir sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji.

Sabiedrība Pašvaldībām piešķirs 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei

Pašvaldībām piešķirs nepilnus 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei, paredz šodien valdības pieņemtie noteikumi par atbalstu bezemisiju transportlīdzekļu izmantošanas veicināšanai pašvaldībās.

Ekonomika Pārvadāto pasažieru skaits Latvijā pieaudzis par 17,9%

Latvijā ar sauszemes transportu šogad deviņos mēnešos pārvadāti 139,49 miljoni pasažieru, kas ir par 17,9% jeb 21,2 miljoniem vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā.