• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Piekabju uz Eiropas un Latvijas ceļiem būs vairāk, lēmusi Satiksmes ministrija

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 14:47, 12.07.2023


Jautājuma pēdējo punktu uzliks Eiropas Komisija.


Putekļu līmenis Briseles aprēķinos nav ņemts vērā.

Daudzus autovadītājus kaitina milzīgie autovilcieni uz mūsu ceļiem. Daudztonnu piekabes rada slodzi uz ceļiem un tiltiem. Tomēr Brisele uzskata, ka šāda prakse ir izdevīga no vides aizsardzības viedokļa.

Kā teikts dokumentā, ar kuru Latvijas Sakaru ministrija pagājušajā nedēļā iepazīstināja parlamentu: "Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīva 2022/362, ar ko groza Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 1999/62/EK, ir risinājusi vairākas sociālekonomiskas un vides problēmas, to starpā ar klimata pārmaiņām saistītos jautājumus. Tas tika panākts, atļaujot diferencēt ceļu lietošanas maksu lielas noslodzes transportlīdzekļiem".

Piekabēm ir ievērojams potenciāls samazināt smago kravas transportlīdzekļu sastāvu CO2 emisijas, un uz pieprasījumu vērsts pasākums, kas samazina energoefektīvāku piekabju ekspluatācijas izmaksas, var stimulēt to ātrāku ieviešanu. Tādējādi šā priekšlikuma mērķis ir izstrādāt noteikumus, lai iekļautu piekabju ietekmi uz smago kravas transportlīdzekļu sastāvu CO2 emisijām ceļu lietošanas maksas noteikšanas shēmās, kas diferencē ceļu lietošanas maksu atkarībā no transportlīdzekļu CO2 emisijām.

Latvija kopumā piekrīt "piesārņotājs maksā" principam un uzskata, ka tas ir efektīvs veids, kā mazināt siltumnīcefekta gāžu (turpmāk – SEG) emisijas, - pauda satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (Nacionālā Apvienība) Saeimas Eiropas lietu komisikjai. "Transporta nozare ir būtisks SEG emisiju avots, un ir svarīgi šīs nozares SEG emisijas mazināt", - teikts resora pozīcijā sarunām ar Eiropas Komisiju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas centrā sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji

Rīgā par aizlieguma šķērsot pilsētas centru neievērošanu līdz šim ir sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji.

Sabiedrība Pašvaldībām piešķirs 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei

Pašvaldībām piešķirs nepilnus 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei, paredz šodien valdības pieņemtie noteikumi par atbalstu bezemisiju transportlīdzekļu izmantošanas veicināšanai pašvaldībās.

Ekonomika Pārvadāto pasažieru skaits Latvijā pieaudzis par 17,9%

Latvijā ar sauszemes transportu šogad deviņos mēnešos pārvadāti 139,49 miljoni pasažieru, kas ir par 17,9% jeb 21,2 miljoniem vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā.

Sabiedrība Vairākiem reģionāliem autobusu maršrutiem pārceļ iekāpšanas pieturu Rīgā

No šodienas pārcelta iekāpšanas galapunkta pietura vairākiem Pierīgas reģionālo autobusu maršrutiem Satekles ielā, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijas pārstāvji.