• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā izstrādās vēsturiskā centra transporta attīstības plānu 25 gadiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:15, 11.02.2024


Rīgā iecerēts sākt Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas transporta un mobilitātes attīstības tematiskā plānojuma izstrādi.


Foto: LETA

Par to pirmdien, 12.februārī, plāno lemt Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja.

Pašvaldība iecerējusi izstrādāt detalizētu vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas transporta infrastruktūras un mobilitātes attīstības plānojumu turpmākajiem 25 gadiem, izvērtējot esošo situāciju, tendences un attīstības iespējas.

Lai to paveiktu, tiks izpētīta faktiskā situācija, salīdzinot to ar spēkā esošajā teritorijas plānojumā paredzēto situāciju gan saistībā ar gājēju telpu un kustību, velotransportu un mikromobilitāti, auto, ūdens un dzelzceļa transportu.

Plāna izstrādes laikā paredzēts arī organizēt sabiedrības līdzdalības pasākumus.

Kā ziņots, Rīgas dome 2023.gada 29.jūnijā pieņēma lēmumu sākt Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojuma izstrādi ar mērķi veicināt pilsētas vēsturiskā centra kā UNESCO Pasaules mantojuma vietas un tā aizsardzības zonas ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanu, vienlaikus veidojot dzīvotspējīgu un mūsdienu sabiedrības prasībām atbilstošu pilsētvidi.

Teritorijas plānojums būs galvenais pašvaldības ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kurā tiks noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālais zonējums, publiskā infrastruktūra, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī citi teritorijas izmantošanas nosacījumi.

Tas nepieciešams, lai iedzīvinātu mūsdienīgas nostādnes attiecībā uz mobilitātes, publiskās ārtelpas, apbūves attīstību un veicinātu iedzīvotāju piesaisti RVCAZ teritorijā. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, teritorijas plānojuma izstrādes procesā tiek risināta virkne uzdevumu, kas izriet no normatīvo aktu regulējuma, teritorijas plānojuma mērķiem, apkopotajiem sabiedrības viedokļiem, kā arī sabiedriskajās, profesionālajās un politiskajās diskusijās iezīmētajām aktualitātēm un saistīti ar dažādām pilsētbūvnieciskām tēmām - kultūras mantojumu, publisko ārtelpu, mobilitāti, vides kvalitāti, valsts un pašvaldības pakalpojumu infrastruktūru un uzņēmējdarbību.

Teritorijas plānojums tiek apstiprināts ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem un ir saistošs jebkurai fiziskai un juridiskajai personai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Lasiet arī

Sabiedrība Pašvaldībām piešķirs 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei

Pašvaldībām piešķirs nepilnus 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei, paredz šodien valdības pieņemtie noteikumi par atbalstu bezemisiju transportlīdzekļu izmantošanas veicināšanai pašvaldībās.

Ekonomika Pārvadāto pasažieru skaits Latvijā pieaudzis par 17,9%

Latvijā ar sauszemes transportu šogad deviņos mēnešos pārvadāti 139,49 miljoni pasažieru, kas ir par 17,9% jeb 21,2 miljoniem vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā.

Sabiedrība Vairākiem reģionāliem autobusu maršrutiem pārceļ iekāpšanas pieturu Rīgā

No šodienas pārcelta iekāpšanas galapunkta pietura vairākiem Pierīgas reģionālo autobusu maršrutiem Satekles ielā, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijas pārstāvji.