• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas centrā sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:35, 29.01.2024


Rīgā par aizlieguma šķērsot pilsētas centru neievērošanu līdz šim ir sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji.


Foto: LETA

Pēc Austrumu maģistrāles atklāšanas Rīgā aptuveni divas nedēļas cauri pilsētas centram ir aizliegta kravas transportlīdzekļu tranzīta satiksme.

Pirmajās dienās pēc jaunās satiksmes organizācijas ieviešanas Rīgas pašvaldības policija (RPP) noteikumu pārkāpējus brīdināja, bet kopš pagājušās nedēļas sākti administratīvā pārkāpuma procesi. Šajā laikā sods par tranzīta satiksmi caur pilsētas centru piemērots 111 pārkāpējiem, no kuriem aptuveni divas trešdaļas bija ārvalstu pārvadātāji.

Pagājušajā nedēļā kravas transportlīdzekļu tranzīta satiksmi RPP uzraudzīja nepārtraukti, bet, pieaugot vadītāju informētības līmenim, šonedēļ satiksmi plānots kontrolēt patrulēšanas režīmā.

Jau vēstīts, ka Rīgā janvāra vidū veiktas būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas, kas aizliedz tranzīta satiksmi cauri pilsētas centram. Tranzīta satiksme abos virzienos aizliegta uz Akmens tilta, Krasta ielas posmā no Salu tilta līdz Ģenerāļa Radziņa krastmalai, no Ģ. Radziņa krastmalas līdz 13. janvāra ielai, 11. novembra krastmalas posmā no 13. janvāra ielas līdz Vanšu tiltam, kā arī Eksporta ielas posmā no Vanšu tilta līdz Hanzas ielai.

Šie ir tikai pirmie tranzīta satiksmes aizliegumi no plašāka aizliegumu plāna, kas izmaiņas paredz arī Brasas un Grīziņkalna apkaimēs, liedzot tranzīta satiksmi, piemēram, pa Pērnavas, Zirņu un Senču ielu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Ekonomika Ķirsis cer, ka metrobusu līnijas projektu Rīgā varēs īstenot nākotnē

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) cer, ka metrobusu līnijas izveides projektu Rīgā varēs īstenot no nākamā Eiropas Savienības (ES) plānošanas perioda 2028. - 2030.gadam līdzekļiem.

Sabiedrība Rīgas pašvaldība sola mainīt absurdo satiksmes organizāciju vienā krustojumā

Darbus plānots sākt, kad iestāsies atbilstoši laika apstākļi.

Kriminālziņas Rīgā sabrucis grausts, bloķējot 5.tramvaja kustību Pētersalas ielā (papildināta)

Rīgā, Pētersalas ielā 6, pirmdien sabrukusi ēka, tādēļ ir apstājusies 5.maršruta tramvaju kustība, liecina SIA "Rīgas satiksme" paziņojums sociālajos tīklos.

Interesanti fakti Rīgā no pirmdienas nakts stundās slēgs tuneli zem dzelzceļa Dzirnavu ielā

No pirmdienas, 11.marta, nakts stundās Dzirnavu ielā zem dzelzceļa pārvada ierobežos un slēgs transportlīdzekļu satiksmi, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.