• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Siguldā nolemts atņemt brīvpusdienas parādnieku bērniem un mazbērniem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
Neatkarīgā 12:30, 19.09.2022


Siguldas dome vasaras vidū grozījusi noteikumus par brīvprātīgas iniciatīvas pabalstiem, kas paredz liegt brīvpusdienas daļai skolēnu, vēsta nra.lv..


Foto: LETA

Saskaņā ar šiem noteikumiem, pabalsts ēdināšanas pakalpojumu apmaksai Siguldas novada pirmsskolas izglītības, vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādēs paredzēts kā atbalsts Siguldas novadā deklarētajiem pirmsskolas vecuma izglītojamiem, klātienes 10.-12. klašu izglītojamiem no ģimenēm, kurām pašvaldība piešķīrusi statusu "Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni", kā arī klātienes 5.-9. klašu izglītojamiem. Pirmsskolas izglītības iestādēs pabalsts paredzēts izglītojamo dienas ēdienkartes (brokastis, pusdienas, launags) apmaksai un vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādēs komplekso pusdienu apmaksai. Pabalsts ir paredzēts 100% apmērā no ēdināšanas izdevumiem.

Grozījumos, kas stājās spēkā šā gada 30. jūlijā un ir piemērojami no 1. septembra, tāpat paredzēts, ka piešķirtais pabalsts tiek pārtraukts ar nākamā kalendārā mēneša pirmo datumu no konstatēšanas brīža vai pabalsts netiek piešķirts, ja:

  • izglītojamā vecākiem pašvaldībā ir nekustamā īpašuma nodokļu parāds, kura maksāšanas termiņš ir kavēts vairāk kā divus mēnešus;
  • izglītojamā vecvecāku īpašumam vai tiesiskā valdījumā esošajam īpašumam, kurā ir deklarēts izglītojamais un vecāki, ir nekustamā īpašuma nodokļu parāds;
  • izglītojamā vecākiem pašvaldībā vai kādā no tās iestādēm ir citas parādsaistības, kuru maksāšanas termiņš ir kavēts vairāk kā divus mēnešus;
  • izglītojamā vecākiem pašvaldībā vai kādā no tās iestādēm kavēts samaksas termiņš vairāk kā divus mēnešus pakalpojumam, kuru pašvaldība piesaistījusi iepirkuma ietvaros;
  • . zuduši citi apstākļi, kas ir par pamatu pabalsta piešķiršanai.

Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Rīga stājas spēkā elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi

No šodienas Rīgā stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi.

Sabiedrība Rīgā norisināsies tradicionālais «Kritiskās masas» velobrauciens

Rīgā šodien norisināsies tradicionālais "Kritiskās masas" velobrauciens, liecina organizatoru sniegtā informācija.

Sabiedrība Latvijā būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos

Šodien, 4.maijā un 6.maijā, būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos visā Latvijā, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Lasiet arī

Sabiedrība Ādažu poligonā notiks militārās mācības CAT 24

No šodienas līdz 4.maijam Ādažu militārajā poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadīto militāro mācību "CAT 24" aktīvā fāze, informē Nacionālie bruņotie spēki.

Sports Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics".

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.