• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Politiskajās partijās reģistrēti 26 000 biedru

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:12, 24.07.2022


Politiskajās partijās pašlaik ir reģistrēti nepilni 26 000 biedru, liecina "Lursoft" apkopotie dati.


Foto: LETA

Vairāk nekā 1000 biedru reģistrēti septiņās politiskajās partijās. Partijai "Jaunā vienotība" reģistrēti 2155 biedri, "Saskaņai" - 1646, politiskajai partijai "Katram un katrai" - 1418, Latvijas Zemnieku savienībai - 1402, bet "Konservatīvajiem" - 1256 biedri. Vairāk nekā 1000 biedri reģistrēti arī partijā "Latvija pirmajā vietā" un Nacionālajā apvienībā.

Biedru skaita ziņā mazākās ir reģionālās partijas, kas galvenokārt startē pašvaldību vēlēšanās, norāda "Lursoft". Mazākā pašlaik pastāvošā partija ir pērn martā reģistrētā politiskā partija "Ropažu komanda", kas apvieno 94 biedrus. Partijas valdē amatus ieņem Edgars Bricis, Madara Salna, Lotārs Saule un Nellija Štolcermane. Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publiskotie dati liecina, ka 2021.gada pašvaldību vēlēšanās partija ieguva 2,45% balsu, tādējādi netiekot ievēlēta Ropažu novada pašvaldības vadībā.

Skaitliski vismazāko partiju starpā ir arī "Tukuma pilsētai un novadam", kura pulcē 187 biedrus, "Liepāja kvadrātā" ar 197 biedriem, "Tev, Jūrmalai" ar 202 biedriem un "Latvijai un Ventspilij", kurā aopievienojušies 203 biedri.

Kā atzīmēts "Lursoft" blogā, vairākas politiskās partijas nav izpildījušas pienākumu sniegt ziņas par biedru skaitu. Tādas ir septiņas partijas, un to vidū ir "Rīcības partija", "Kristīgi demokrātiskā savienība" un "Par jaunu saskaņu", kuras kādreizējais nosaukums bijis "SDK Dzimtene".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Sabiedrība Profesore Veinberga: «Krievijai ir izdevies iebīdīt vairākas savējās partijas»

Eksperta atklātais paziņojums izraisīja naida vētru komentētāju vidū.

Sabiedrība Smiltēns uzteic Rinkēviču par risinājumu prasīšanu partijām

Pozitīvi vērtējama Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča pieeja gaidāmajās konsultācijās ar Saeimas partiju frakcijām, prasot risinājumus ekonomikas, valsts drošības un citos jautājumos, aģentūrai LETA uzsvēra "Apvienotā saraksta" (AS) politiķis, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Sabiedrība Populārāko partiju vidū LPV kritums par divām pozīcijām. Kas ir līderi?

Jūlijā līdera pozīcijas saglabājusi partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV), par kuru gatavi balsot 12,6% iedzīvotāju un, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, partijai ir neliels popularitātes pieaugums, liecina SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veidotie partiju reitingi.

Sabiedrība Kādreizējā Saeimas deputāte Čigāne nolēmusi izstāties no Vienotības

Kādreizējā Saeimas deputāte Lolita Čigāne nolēmusi izstāties no partijas "Vienotība".