• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmierā atklās sporta un aktīvās atpūtas parku "Mežs"

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 02:00, 14.05.2022


Rīga, 14.maijs, LETA. Valmierā šodien plkst.14 atklās sporta un aktīvās atpūtas parku "Mežs", aģentūru LETA informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Rīga, 14.maijs, LETA. Valmierā šodien plkst.14 atklās sporta un aktīvās atpūtas parku "Mežs", aģentūru LETA informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Parka izveides izmaksas 500 000 eiro segtas no AS "Latvijas valsts meži" dāvinājuma, kura mērķis ir bērnu un ģimeņu izzinoša sporta un atpūtas laukuma izveide.

Parka atklāšanā varēs vērot "Greentrials" un "The Spot" ekstrēmo sporta veidu paraugdemonstrējumus un meistarklases visa vecuma interesentiem, laikmetīgo cirku, būs aktivitātes pašiem mazākajiem.

Skrituļslidošanas, braukšanas ar skeitbordu, BMX vai skrejriteni prasmes uzlabot palīdzēs "The Spot" meistari. Noteiktās parka zonās visas dienas garumā būs vairāku sporta veidu profesionāļi, kuri palīdzēs un iedvesmos. Uz nodarbībām jānāk ar savu inventāru. Vismazākajiem apmeklētājiem būs iespēja "Mežu" izdaiļot krītiņzīmēšanas tehnikā.

Bulmeistare informēja, ka 1096 kvadrātmetrus (m2) plašais betona seguma skeitparks "Mežā" ir veidots vairākos līmeņos. Tas piedāvā lielāko daļu skeitborda pamatelementu, saglabājot plašumu un dinamiku. Turklāt jaunais parks ir arī mācību un treniņu vieta - Valmieras Jaunatnes centrs "Vinda" īsteno interešu izglītības programmu "Ekstrēmie sporta veidi".

Savukārt tiem, kuriem tuvāka braukšana ar skrejriteni, skrituļslidām, skeitbordu vai velosipēdu, tiek piedāvāta 170 metrus garā velo trase. Tā projektēta ar dažāda augstuma uzbērumiem, virāžām, platformām.

Būvprojekta izstrādē piedalījās, skeitparka un velotrases būvniecību veica "Mind Work Ramps". Meža noskaņu parkā veidoja SIA "Alps ainavu darbnīca" ainavu arhitekte Ilze Rukšāne un SIA "Deicija" ar SIA "Stādaudzētava Blīdene" piegādātajiem stādiem. Sporta un aktīvās atpūtas parks "Mežs" izbūvēts atbilstoši SIA "Cuty Playgrounds" izstrādātajam būvprojektam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.