• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Akciju cenas pārsvarā krītas pirms ASV inflācijas datiem un ECB sanāksmes

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 04:02, 10.06.2021


Ņujorka, 10.jūn., LETA--AFP. ASV un Eiropas akciju cenas trešdien pārsvarā kritās pirms ASV inflācijas datu publicēšanas un Eiropas Centrālās bankas (ECB) sanāksmes, kas paredzētas ceturtdien.

Ņujorka, 10.jūn., LETA--AFP. ASV un Eiropas akciju cenas trešdien pārsvarā kritās pirms ASV inflācijas datu publicēšanas un Eiropas Centrālās bankas (ECB) sanāksmes, kas paredzētas ceturtdien.

Pasaules akciju cenas šomēnes ir maz mainījušās, tirgu dalībniekiem mēģinot noteikt centrālo banku politikas perspektīvu saistībā ar bažām, ka cenu kāpums pēc ekonomiku atkalatvēršanas var novest pie aizņemšanās izmaksu palielināšanās.

Investori gaida ceturtdien paredzētu ziņojumu par ASV patēriņa cenām maijā, kas būs svarīgs indikators par to, vai cenas nozīmīgi kāpušas un varētu izraisīt Federālās rezervju sistēmas (FRS) politikas maiņu.

FRS ir uzstājusi, ka cenu kāpumi būs pārejoši, tomēr pārāk strauja cenu palielināšanās var uztraukt investorus.

Tirgi gaida arī G7 samita sākumu piektdien. Šajā sanāksmē Anglijā piedalīsies Džo Baidens, kuram tas būs pirmais ārzemju brauciens ASV prezidenta amatā.  

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" trešdien kritās par 0,4% līdz 34 447,14 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 0,2% līdz 4219,55 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 0,1% līdz 13 911,75 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien kritās par 0,2% līdz 7081,01 punktam, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 samazinājās par 0,4% līdz 15 581,14 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 pieauga par 0,2% līdz 6563,45 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien kritās par 0,1% līdz 69,96 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā nemainījās un bija 72,22 dolāri par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien pieauga no 1,2173 līdz 1,2177 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,4157 līdz 1,4112 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu pieauga no 109,50 līdz 109,63 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu palielinājās no 85,99 līdz 86,29 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Samazinās slieksni kriminālatbildībai par partiju nelikumīgu finansēšanu

Saeimas Juridiskā komisija šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtos ierosinājumus grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni partiju nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība.

Sabiedrība Valmieras skolēni uzsāka nodarbības jaunajā sporta zālē (+VIDEO)

Vidusskolai - attīstības centram ir arī būtiska nozīme bērnu ar dzirdes traucējumiem izglītošanā.

Sabiedrība Atsevišķos valsts ceļu posmos no trešdienas palielinās maksimālo atļauto ātrumu

Latvijā atsevišķos valsts ceļu posmos no šī gada 1.maija palielinās maksimālo atļauto ātrumu, LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Lasiet arī

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Ekonomika Ventspils osta grasās kļūt par elektroenerģijas ražotāju (+VIDEO)

Atkrastes vēja parku apkalpošanai ir nepieciešama sauszemes tehniskās apkopes bāze.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.