• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jelgavas novada pašvaldība konkursa kārtībā uzņēmējiem piedāvā iegūt lietošanā mobilo tirdzniecības treileri

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 02:58, 05.05.2021


Rīga, 5.maijs, LETA. Līdz 19.maijam izsludināts konkurss uzņēmējiem par tiesībām iegūt lietošanā Jelgavas novada pašvaldības sagādāto mobilo tirdzniecības treileri, aģentūru LETA informēja pašvaldībā. Konkursa "L

Rīga, 5.maijs, LETA. Līdz 19.maijam izsludināts konkurss uzņēmējiem par tiesībām iegūt lietošanā Jelgavas novada pašvaldības sagādāto mobilo tirdzniecības treileri, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Konkursa "Lepni par Jelgavas novadu" nolikums paredz, ka konkursa uzvarētājam ir iespēja šovasar savu saražoto produkciju vai pakalpojumu tirgot atraktīvā un esošajiem epidemioloģiskajiem apstākļiem piemērotā veidā - ar mobilā tirdzniecības treilera palīdzību. Saņemot savā lietošanā pašvaldības iegādāto un dizainiski noformēto treileri, uzņēmējam jābūt gatavam līdzās sava produkta tirgošanai arī popularizēt novada tūrisma maršrutus un objektus.

Darbs pie tirdzniecības treilera darbības principiem tika sākts pagājušā gada nogalē, vēloties apvienot divas nozīmīgas jomas - tūrismu un uzņēmējdarbību.

"Šis ir viens no apliecinājumiem un praktiskiem rezultātiem Jelgavas novada pašvaldības iniciatīvā atbalstīt uzņēmējdarbību, palīdzot atraktīvā veidā nodrošināt saražotās produkcijas noietu," uzsvēra pašvaldībā.

Saņemot lietošanā treileri, uzņēmumam jārēķinās, ka treileris kalpos ne vien kā tirdzniecības platforma, bet iecere nodrošināt atraktīvu tūrisma materiālu izplatīšanas vietu.

"Iespējams, kāds, izlasot konkursa nolikumu, varētu samulst no pašvaldības uzstādījuma, ka treilerī jānodrošina ne vien Jelgavas novadā saražotā produktu tirdzniecība, bet arī jāpilda gida funkcijas," komentēja pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte.

Taču viņa aicināja pretendentus nenobīties un pieteikties, jo pašvaldība nodrošinās gan ar tūrisma bukletiem, brošūrām, gan atbilstošu apģērbu, lai veicinātu Jelgavas novada atpazīstamību. Ir iecerēts konkursa uzvarētājam organizēt arī gida apmācības.

"Mēs sagaidām pretendentus, kas gatavi savu saražoto produktu tirgot atraktīvi un aizrautīgi, tādus pretendentus, kas klientiem, tūristiem, pieturvietas izmantotājiem ar degsmi stāstīs, ka viņa produkts ražots Jelgavas novadā, popularizējot arī citus apskates objektus un saimniecības, kultūrvēsturisko mantojumu vai atpūtas vietas," skaidroja Lonerte.

Konkursā aicināti pieteikties gan uzņēmumi, kas reģistrēti Uzņēmuma reģistrā ar juridisko adresi Jelgavas novadā un savu faktisko darbību veic Jelgavas novada teritorijā, gan fiziskas personas, kas nodibinājušas un reģistrējušas komercdarbību Komercreģistrā un sākušas saimniecisko darbību Jelgavas novadā Var pieteikties arī personas, kas konkursa uzvaras gadījumā 30 dienu laikā apņemas reģistrēt komercdarbību komercreģistrā.

"Mēs esam atvērti dažādām idejām un dažādiem scenārijiem. Galvenais uzstādījums, ka tirgojamajai produkcijai ir jābūt ražotai Jelgavas novada administratīvajā teritorijā. Tie var būt gan dažādi pārtikas produkti, gan dažādas amatnieku veidotas preces," skaidroja pašvaldības Uzņēmējdarbības atbalsta projektu vadītāja Sanita Smirnova.

Konkursu pieteikumu nevar iesniegt pretendenti, kuri darbību veic alkoholisko dzērienu, tabakas ražošanas un tirdzniecības nozarē.

"Konkursa nolikums veidots tā, ka uzvarētājs var tirgot savu saražoto preci, bet tikpat labi - tā ir lieliska iespēja kādai uzņēmīgai personai, kam, piemēram, šobrīd nav sava uzņēmuma un sava produkta, bet vēlme izveidot biedrību, apvienojot tajā vairākus Jelgavas novada mājražotājus un amatniekus, treileri nodrošināt ar plašu un daudzveidīgu preču sortimentu," mudināja Smirnova.

Treileris ir plānots kā reprezentatīvs, interaktīvs objekts, kas tūrisma sezonas laikā pamatā atradīsies Elejas degvielas uzpildes stacijas "Astarte Nafta" laukumā. Lokācija izvēlēta, pamatojoties uz ievērojamo tūristu plūsmu, kas ierodas no Lietuvas un Latvijas iepazīšanu sāk tieši ar Eleju.

Lai treilerim piešķirtu augstāku dizaina un māksliniecisko vērtību, kā arī interaktivitāti, tā vizuālā noformējuma izstrādei piesaistīti grafiti mākslinieki - Ēriks Caune un Dainis Rudenis, kas gan izstrādāja dizaina skices, gan arī nodrošinās treilera tehnisko krāsošanu grafiti tehnikā. Sadarbības rezultātā tapis koncepts treilera aizmugures sienu veidot kā "Instagram" foto sienu, kas veicinās gan paša treilera, gan arī Jelgavas novada atpazīstamību sociālo tīklu vidē.

"Radītais dizaina koncepts veidots saskaņā ar Jelgavas novada korporatīvās identitātes krāsām - zilu, zelta un zaļu krāsu. Zilā krāsa simbolizē ūdeni, Lielupi un tās pietekas, kas caurvij novada teritoriju, zelta - cilvēkus, ģimenes un darba tikumu, savukārt zaļā krāsa treilera dizainā tiks iekļauta, papildinot tā noformējumu ar dabīgajiem augiem, kas simbolizē zaļojošus un sulīgus labības dzinumus," skaidroja pašvaldības Mārketinga nodaļas vadītāja Alise Ozoliņa.

Treilera zīmējumā ar simboliem atzīmēti ievērojamākie tūrisma objekti Jelgavas novadā.

"Treileri rotā sauklis "Neseko pūlim, seko garšas un dabas iedvesmai!". Ar šo aicinām ikvienu gūt pašam savu, individuālo pieredzi Jelgavas novadā, kas noteikti iepriecinās ar mierpilnām atpūtas iespējām, spēcinās ar dabas harmoniju un pārsteigs ar dažādajām garšām," solīja Ozoliņa.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ierobežos elektroskrejriteņu novietošanu Vecrīgā

Nepareizi novietoti transportlīdzekļi pakalpojumu sniedzējam būs jāpārvieto nekavējoties.

Sabiedrība Atbalsta kriminālsoda pastiprināšanu par dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās

Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par diskreditējošu dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.

Sabiedrība Bezpilota lidaparātiem Latvijā jābūt automātiskajiem atbildētājiem (+VIDEO)

Droniem, kas ir vieglāki par 250 g, būs jāatbilst jaunajiem drošības noteikumiem.

Lasiet arī

Ekonomika  Budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta

Latvija pietuvojusies "sarkanajai iezīmei" - Māstrihtas 3% no IKP robežai.

Ekonomika FM: 2024.gadā budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9%

Šajā gadā valdības budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP), pietuvojoties tuvu Māstrihtas 3% no IKP robežai, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā Latvijas Stabilitātes programmas projektā 2024.-2028.gadam, ko otrdien skata valdībā.

Pasaule Igaunija neplāno repatriēt valstī likumīgi dzīvojošus ukraiņu vīriešus

Igaunijas Iekšlietu ministrija neplāno repatriēt uz Ukrainu iesaucamā vecuma Ukrainas pilsoņus, kuri Igaunijā ieradušies likumīgi, paziņoja ministrijas pilsonības un migrācijas politikas nodaļas padomniece Anneli Viksa.